Kanta-Häme

Torimyynti ja tapahtumat maksullisiksi Hauholla

Hauhon yrittäjäyhdistys on ehdottanut kaupungille, että kirkonkylän toripaikoista alettaisiin periä vuokraa.

Yhdyskuntalautakunta pohtiikin ensi viikolla, kuka vuokrausta ryhtyisi hoitamaan. Todennäköisesti se kilpailutetaan, koska se on kiinnostanut yrittäjäyhdistyksen lisäksi myös toista paikallista tahoa.

Toripaikkojen myyntiä on aikaisemmin hoitanut Hauhon kunta. Kuntaliitoksen jälkeen toripaikat ovat käytännössä olleet ilmaisia, koska niiden vuokraus ei ole ollut kenenkään vastuulla.

Yrittäjäyhdistys ehdotti Hämeenlinnan lupatarkastaja Miia Metsäalholle vuokran perimistä, koska nyt torimyyjät saavat heidän mukaansa merkittävää etua ilmaisista paikoista. Tämä vääristää kilpailua.

Tarjolla onkin samantyyppinen sopimus, joka kantakaupungissa on tehty Kaupunkikeskustayhdistyksen kanssa torin ja kävelykadun myyntipaikkojen vuokrauksen hoitamisesta.

Koskee mainoksiakin

Tilaajajohtaja Päivi Saloranta esittää yhdyskuntalautakunnalle, että se valtuuttaisi lupatarkastajan kilpailuttamaan Hauhon kirkonkylän keskusta-alueen ja torin toimintojen vuokrauksen.

Tämä koskee torin vuokrauksen torikauppaan ja markkinoihin sekä keskustan vuokrauksen erilaisiin tapahtumiin. Myös terassit ja ulkotarjoilualueet kuuluvat sopimukseen sekä jäätelökioskit. Lisäksi sopimus koskee ns. A-tauluja ja uusia mainospaikkoja. (HäSa)