Kanta-Häme

Torin leikkipaikkakeräys myötätuulessa

Palvelupäällikkö Sari Hagemeier Hämeenlinnan Kaupunkikeskustayhdistyksestä huokuu tyytyväisyyttä.

Yhdistys on onnistunut muutamassa viikossa keräämään Hämeenlinnan torille suunniteltua leikkipaikkaa varten noin 12 000 euroa tavoitellusta 30 000 eurosta.

Lahjoittajina on paikallisia pankkeja, asunto-osakeyhtiöitä, yrityksiä ja yksityisiä ihmisiä.

– Olen niin iloinen saamastani palautteesta. Vain kaksi palautetta olen saanut, että ei herranen aika tuommoista torille, mutta kaikki muut ovat olleet tosi innoissaan. Yhdistyksetkin ovat ottaneet yhteyttä, että miten ne voisivat kampanjoida tämän eteen.

Leikkipaikasta torille tai kävelykatu Reskalle on epävirallisesti heitelty aiemminkin ilmaan ajatuksia kaupungissa.

Sari Hagemeier muistaa alkaneensa pohtia ideaa pari vuotta sitten.

– Oma lapsi raukkaparka on joutunut viettämään kesiään äidin mukana töissä torilla. Ajattelin, että olisihan se kiva, että siellä olisi jotain lapsillekin.

Ideoimassa ollut päiväkotilapsia Jaarlin päiväkodeista. Yhdistys on miettinyt toteutusta yhdessä kaupungin kanssa. Jäljellä on kaksi mahdollista sijoituspaikkaa Hallituskadun puoleisessa torin reunassa: joko Paviljonki Pietarin Pihan tai torilavan lähellä. Alueesta suunnitellaan muodoltaan kolmiota.

– Sinne on suunnitteilla monitoimilaite, jossa useampi lapsi voi leikkiä samaan aikaan, ja jos rahat riittävät, myös jousikeinuja. Niiden alle tulisi matto, joka laitettaisiin torikivetyksen päälle.

Tavoitteena on, että aidattu leikkipaikka olisi pystyssä viimeistään elokuussa. Keräyksellä juhlistetaan Suomi 100 -juhlavuotta sekä kaupungin Lapset ja nuoret -teemaa.

Kaupunki ei osallistu kustannuksiin, mutta leikkipaikka siirtyy kaupungin leikkipuistoksi perustamisen jälkeen. Kaupunki huolehtii jatkossa sen kunnossapidosta. Se on mukana myös suunnittelussa ja asennuksessa.

– Tämä toimintatapa on ihan loistava. On ilahduttavaa, että keskikaupungille saadaan jotain mukavaa pienille lapsille ja sitä kautta lapsiperheille, näkee apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo.

Osallistu keräykseenkaupunkikeskusta.fiTilinumero: FI85 5680 0020 3842 65Keräysluvan numero: RA/2016/437

Päivän lehti

7.6.2020