Kanta-Häme Hämeenlinna

Torin luistelukenttä pysyy paikallaan hiihtolomaviikon loppuun asti - Jäällä pidetään myös koulujen liikuntatunteja

Niilo ja Harri Pesonen kävivät tammikuussa luistelemassa torin kentällä. Arkistokuva: Pekka Rautiainen

Vaikka talvi jäisi muuten lumettomaksi ja luistelukentät jäädyttämättä, luistelu jatkuu Hämeenlinnan torilla helmikuun loppuun asti. Hämeenlinnan kaupunki tiedotti keskiviikkona, että kenttä pysyy torilla yli Hämeenlinnan koulujen hiihtolomaviikon.

Kenttä tuotiin torille joulukuussa osana Hämeenlinnan Nuorkauppakamarin joulutapahtumaa ja alun perin sen piti olla torilla vain parin viikon ajan. Sittemmin aikaa jatkettiin jo kertaalleen tammikuun loppuun saakka.

 


”Kentällä ei saa pelata jääkiekkoa, vaan se on tarkoitettu ainoastaan luisteluun.”


 

Kentällä luistelu on ilmaista. Paikalla on myös pukukoppi, joka on avoinna päivittäin kello 7–22. Luistelukentällä ei saa pelata jääkiekkoa, vaan se on tarkoitettu ainoastaan luisteluun.

Jään alla on jäähdytyslaitteisto, joka mahdollistaa jään ylläpitämisen noin kuuden asteen lämpötilaan asti.

Torin kaltevan pinnan suoristamiseksi kentän alle tuotiin useita rekkakuormallisia hiekkaa ja soraa. Kentän perustamisen ja ylläpidon arvioitiin aiemmin maksavan tammikuun loppuun mennessä noin 70 000 euroa.

Korkeasta hintalapusta huolimatta kenttä on saanut kaupunkilaisilta pääosin positiivista palautetta ja jäällä on ollut luistelijoita lähes säästä riippumatta. Myös joidenkin koulujen liikuntatunteja on pidetty luistelukentällä.

-Kentällä on käynyt liikuntatunneilla luistelemassa ainakin meidän ekaluokkalaisiamme, sekä Ojoisten lastentalon oppilaita, kertoo Seminaarin koulun rehtori Pasi RangellHäSa

 

Korjattu Pasi Rangellin nimen kirjoitusasu 22.1. kello 14.55.

Päivän lehti

21.9.2020

Fingerpori

comic