Kanta-Häme Hämeenlinna

Toriparkista tulossa kuntalaiskysely: kaikki 16 vuotta täyttäneet kaupunkilaiset voivat osallistua

Kaupunkilaiset pääsevät ottamaan kantaa toriparkkiin kuntalaiskyselyssä, joka järjestetään näillä näkymin viikolla 8. Arkistokuva Riku Hasari

Kaupunkilaiset pääsevät ottamaan kantaa torinaluspysäköintiin Hämeenlinnassa helmikuussa.

Kaupunginhallitus käsittelee kuntalaiskyselyn pelisääntöjä kokouksessaan maanantaina. Kaupunginjohtaja Timo Kenakkala esittää kaupunginhallitukselle, että kysely järjestettäisiin viikolla 8 eli ennen hiihtolomaviikkoa.

Esityksen mukaan kuntalaiskyselyn tulokset julkistetaan keskiviikkona 11. maaliskuuta.

16-vuotiaat voivat osallistua

Kaupunginvaltuusto päätti marraskuussa kuntalaiskyselyn järjestämisestä ja asetti määräajaksi helmikuun lopun. Tuolloin pohdittiin neuvoa-antavan kansanäänestyksen järjestämistä, mutta sitä pidettiin liian kalliina ja raskaana järjestää.

Sen sijaan päädyttiin kuntalaiskyselyyn, joka kohdistetaan kaikille 16 vuotta täyttäneille hämeenlinnalaisille.

Kyselyyn voi vastata joko sähköisesti tai paperilomakkeella. Sähköinen vastaaminen vaatii tunnistautumisen.

Suunnitelman mukaan paperilomakkeita otetaan vastaan kaikissa kaupungin palvelupisteissä niiden aukioloaikoina. Lisäksi Kastellin palvelupisteen aukioloaikaa pidennetään kahdella tunnilla viikon 8 maanantaina, tiistaina ja keskiviikkona.

Ryhmyrit ovat laatineet kysymykset

Valtuustoryhmien puheenjohtajat ovat valmistelleet kyselyyn tulevat kysymykset. Kaikki ovat monivalintakysymyksiä, joihin annetaan vastausvaihtoehdot.

Kysymyspatteriston alussa kysytään vastaajan postinumeroa ja sen jälkeen ensimmäisenä sitä, miten keskustan pysäköintitarve tulisi järjestää. Vastausvaihtoehdot ovat laajentamalla Kaivoparkkia, rakentamalla P-tori (eli torinaluspysäköinti), rakentamalla pysäköintiratkaisuja keskustan reuna-alueille ja taloyhtiöiden omilla ratkaisuilla.

Lisäksi kysytään P-torin rahoituksesta, torin ympäristön kehittämisestä ja kävely- ja pyöräilymahdollisuuksien lisäämisestä. HÄSA

 

Tästä linkistä pääset lukemaan aiempia Hämeen Sanomissa julkaistuja juttuja toriparkista.

Päivän lehti

18.9.2020

Fingerpori

comic