fbpx
Kanta-Häme

Toriparkki avataan perjantaina

Hämeenlinnalaiset pääsevät tänään perjantaina pysäköimään autonsa torille ilmaisiin ruutuihin. Maksuttomasta pysäköinnistä on kiittäminen Sillat auki -tapahtumaa.

– Ilmainen pysäköintialue on auki kolmesta kuuteen iltapäivällä., ja liikenteen sujuvuudesta huolehtii kolme liikenteenohjaajaa, kertoo kaupunkikeskustayhdistyksen palvelupäällikkö Sari Hagemeier.

Hagemeier laskeskelee torille mahtuvan lähes sata autoa. Sisäänajo parkkipaikalle on Raatihuoneenkadun puolelta, ulosajo Hallituskadulta.

Lauantaina tori vapautetaan parkkipaikoilta jälleen kaupankäyntiin.

Katetyömaa autioitti keskustan

Siltojen avaamisen kunniaksi keskustan yrittäjät päättivät järjestää perjantain ja lauantain ajaksi keskustassa asioiville erikoistarjouksia. Perjantaina silloilla autoileville on jaossa ilmaisia kahvilipukkeita.

Katetyömaan liikennejärjestelyitä on kehuttu pääosin onnistuneiksi. Hagemeier muistuttaa, että keskustan yrittäjien kannalta tilanne on varsin toisenlainen.

– Moni kokee, että keskustaan ei pääse helposti, ja ajaa mieluummin ostoksille marketteihin. Sillat auki -tapahtuma haluaa muistuttaa ihmisiä siitä, että keskusta on täynnä hienoja yrittäjiä ja nyt keskustaan pääsee taas helposti kulkemaan.

Hagemeierin mielestä ihmisten pitäisi päästä irti mielikuvasta, että keskustassa on edelleen hankala autoilla.

Kauppakeskus Linnassa sijaitsevan Kirja & Idean kauppias Heikki Pakkanen kertoo katetyömaasta olleen taloudellista harmia keskustan yrittäjille jo kahden vuoden ajan.

– Noin puolet potentiaalisista asiakkaista asuu kaupungin länsipuolella. Kun sillat suljettiin, näkyi sen saman tien asiakasmäärissä. Meillä pieneni asiakasmäärät jopa viidenneksellä, Pakkanen laskeskelee.

Keskustan kaupankäynnin piristämiseksi on kahden vuoden aikana yritetty keksiä myös vastaavia tapahtumia. Esimerkiksi Pimeän Kaupan Ilta houkutti keskustaan viime syksynä runsaasti uusiakin asiakkaita. (HäSa)

Menot