Kanta-Häme

Toriparkki jämähti alkuunsa

Torinaluspysäköinti ei näillä näkymin etene Hämeenlinnassa. Yhdyskuntalautakunta äänesti hankkeen kumoon äänin 6-5.

Torinaluspysäköintiä kannattivat lautakunnan kokoomuslaiset jäsenet ja vihreiden edustaja. Muut olivat vastaan.

Tilaajajohtaja Päivi Saloranta esitti, Hämeenlinnan Pysäköinti Oy ja yhdyskuntalautakunta käynnistävät hankkeen. Edellytyksenä piti olla, että keskustan kiinteistöyhtiöt ja muut yksityiset rahoitustahot ovat sitovasti sitoutuneet rahoittamaan ja merkitsemään vähintään 150 autopaikkaa pysäköintilaitokseen suunnitelluista autopaikoista.

Lautakunnan keskustalainen jäsen Pekka Pohjalainen teki ehdotuksen, ettei torinaluspysäköinnin suunnittelua enää jatkettaisi.

Pohjalaisen ehdotusta kannattivat Risto Helminen (sd.), Mirja Piiroinen (sd.), Tiia Nurminen (sd.), Helena Hautakangas (kesk.) ja Jukka Pekka Hämäläinen (ps.).

Torinaluspysäköintiä kannattivat lautakunnan puheenjohtaja Timo Saviniemi (kok.) sekä muut kokoomuslaiset jäsenet Annamari Torttila, Rami Aaltonen ja Jutta Äijälä sekä vihreiden Martti Töttölä.

Ari Pihlajamäki (sd.) ei ollut paikalla ja Irene Järveläinen (sd.) jääväsi itsensä, koska on pysäköintiyhtiön hallituksessa.

 

Vielä kaupunginhallitukseen?

Nyt näyttää siltä, että paljon keskustelua herättänyt hanke jäi tähän. Tosin on mahdollista, että kaupunginhallitus vielä alistaa päätöksen itselleen.

Samalla pöydälle jäi myös keskustan liikennesuunnitelma, jonka osa torinaluspysäköinti on.

Torin alle piti rakentaa reilut 600 pysäköintipaikkaa. Kustannusarvioksi haarukoitiin noin 28,5 miljoonaa. Rakennuttajana olisi ollut Hämeenlinnan Pysäköinti oy, jolle kaupunki olisi taannut rakennuslainan. Rakennustyön suunniteltiin alkavan aikaisintaan vuonna 2015.

Hämeenlinnan keskustasta poistuu vuoteen 2020 mennessä Etelärannan kaavoituksen ja muiden muutosten myötä noin 600 pysäköintipaikkaa. (HäSa)

Päivän lehti

6.4.2020