Kanta-Häme

Toriparkki siirtyy uudelle valtuustolle

Kaupunginhallitus käytti otto-oikeuttaan yhdyskuntalautakunnan torinaluspysäköintiä koskevaan päätökseen.

Se ei kuitenkaan vielä päättänyt, mitä asialle tehdään.

– Asia tulee uudelleen esille ensi maanantaina pidettävässä hallituksen kokouksessa. Siitä käytiin kyllä nytkin keskustelua, mutta päätettiin antaa ryhmille aikaa vielä miettiä kantaansa siihen, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tapio Vekka (kok.) kertoo.

Yhdyskuntalautakunta päätti täpärästi äänin 6-5 luopua koko torinaluspysäköinnin suunnittelusta.

Tilaajajohtaja Päivi Salorannan esitys oli, että Hämeenlinnan Pysäköinti oy käynnistää torinaluspysäköintihankkeen.

Ehtona kuitenkin piti olla, että keskustan kiinteistöyhtiöt ja muut yksityiset rahoitustahot sitoutuvat rahoittamaan ja merkitsemään vähintään 150 autopaikkaa suunnitelluista 660 autopaikasta.

Koko hankkeen kustannusarvio on 28,5 miljoonaa euroa. Se piti rahoittaa osin myymälää velvoitepaikkoja ja osin kaupungin pysäköintiyhtiölle takaamalla lainalla.

Vekka ennustaa, että ensi viikolla kaupunginhallitus palauttaa asian uudelleen valmisteluun.

– Jotta saadaan hieman tarkempaa tietoa muiden vaihtoehtojen kustannuksista ja lisäksi sitovat sopimukset niiden kanssa, jotka ovat varaamassa autopaikkoja.

Kesäksi valtuustoon

Vekka veikkaa, että tähän kierrokseen menee useampia kuukausia.

– Kunhan se kesäksi saadaan uudelleen käsittelyyn. Siinä vaiheessa uusi valtuustokin on jo saanut hyvät infot aiheesta ja on kartalla.

Sen sijaan Vekan mielestä keskustan liikennesuunnitelma on saatava eteenpäin nopeammassa aikataulussa kuin toriparkki.

– Ne eivät ole ristiriidassa keskenään, vaikka lopulta päädyttäisiin siihen, ettei toriparkkia rakenneta. Liikennesuunnitelmassa todetaan vain, että tulevaisuudessa pysäköinti keskittyy pysäköintilaitoksiin. Torinaluspysäköintiin siinä ei oteta kantaa. (HäSa)

Päivän lehti

2.4.2020