fbpx
Kanta-Häme Hämeenlinna

Toripuistoon ilmestynyt Lenin, Hattulan Pyhän ristin kirkko myynnissä ja Puolustusvoimien taisteluämpäri – Aprillipäivä innosti taas luovuuteen

Hämeen Sanomien aprillipila koski tänä vuonna Toripuistoon pystytettyä Leninin patsasta. Puolustusvoimat puolestaan raportoi uudesta taisteluaseestaan ja Väylävirasto Routapossu-pilotistaan.
Hämeen Sanomien aprillitiimi eli taloustoimittaja Arno Juutilainen (vas.), Suomen kasarmin aarteet -kirpputorin yrittäjä Petri Virtanen (selin) ja Virtasen kaveri Markku Hyvärinen kantoivat Leninin pään Toripuistoon viime perjantaina. Kuva: Esko Tuovinen / HäSa
Hämeen Sanomien aprillitiimi eli taloustoimittaja Arno Juutilainen (vas.), Suomen kasarmin aarteet -kirpputorin yrittäjä Petri Virtanen (selin) ja Virtasen kaveri Markku Hyvärinen kantoivat Leninin pään Toripuistoon viime perjantaina. Kuva: Esko Tuovinen / HäSa

Hämeen Sanomat kantoi tänäkin vuonna kortensa aprillijäynäkekoon.

Lehden pila koski tietenkin uutista, jossa kerrottiin kaupungin pystyttäneen Lenin-patsaan Toripuistoon.

Pilassa on kuitenkin totta siteeksi. Torilla nimittäin nähtiin viikko sitten perjantaina jättimäinen Leninin rintakuva.

Lue myös: Suomenkasarmin uumenista löytyy valtava Leninin rintakuva – Massiivinen pysti herättää monenlaisia tunteita

V.I. Leninin patsaan omistaa Suomen kasarmin aarteet -kirpputorin yrittäjä Petri Virtanen. Hän sai patsaan ohjaaja Aku Louhimieheltä. Patsas tehtiin Äänislinnan (Petroskoin) rekvisiitaksi Tuntemattoman sotilaan kuvauksiin.

– Ehdotin Petri Virtaselle patsaan käyttämistä aprillipilassa. Hän suostui tyytyväisenä ja tarjosi apua. Oli itsekin miettinyt teekkarijäynän kaltaista pilaa patsaalla. Ajatukset patsaan sijainnista menivät myös yksiin, toimittaja Arno Juutilainen kertoo.

Patsas kuljetettiin Hämeenlinnan Toripuistoon perjantaiaamuna 26. maaliskuuta.

– Toriväki oli äimän käkenä, kun patsas pystytettiin Toripuiston pylvään päälle. Patsas on styroksia. Se ei ole painava, mutta sitä on liikuteltava varovasti, Juutilainen muistelee.

Pyhän Ristin kirkko myynnissä

Osattiin sitä vinoilla muuallakin.

Hattulan Pyhän Ristin kirkon Facebook-sivuilla ilmoitettiin kirkon myynnistä.
– Myydään 500-vuotta vanha tiilirakennus Hattulassa. Kerran palanut katto on rakennettu kahdesti uudelleen. Jykevä puulattia kunnossa. Kunnallistekniikka perinteinen. Kauppaan kuuluu vintin
naakkapopulaatio ja monisukupolvinen hiiriperhe. Remonttitaitoiselle, kuului ilmoitus.

Puolustusvoimat julkisti torstaina Twitterissä uuden tiedon varusmiehille ja reserviläisille jaettavasta uudesta taisteluvarusteesta eli taisteluämpäri M21:stä.

– Materiaali on salainen, mutta voin todeta tässä vaiheessa, että Logistiikkalaitoksen massaräjäytysleirillä on testattu ämpärin kestävyyttä ja se on erinomainen, kertoo hankepäällikkö Tom von Bucke Maavoimista ämpärin esittelyvideolla.

Etelä-Suomen Sanomat uutisoi, että Lahden kaupunginteatterin uusiksi johtajiksi on valittu musiikkimaailmasta tutut Jannika B ja Toni Wirtanen.

– Visionamme on rohkeasti räävittömän teatterin Lahti. Missiomme on tuoda teatteriin punk-estetiikkaa pop-eetoksella, linjasi kaksikko jutussa.

Juliuksen Olohuoneen kattoterassi ja Hattulan kirjasto luopuu muovista

Hämeenlinnan keskustassa sijaitsevan Juliuksen Olohuone -ravintola Facebook-sivuilla puolestaan julkistettiin tieto ravintolan uudesta ja vapuksi avattavasta kattoterassista.

– On taottava kun rauta on kuumaa ja investoitava ko rahaa on!, ravintolan päivityksessä ilkamoidaan.

Hattulan kirjasto kääntyi Facebookissa kuntalaisten puoleen ja pyysi lahjoituksena lahjapapereita. Kirjastossa oli päätetty vaihtaa muovi paperiin kirjojen päällystyksissä, päällimmäisenä syynä säästöt.

– Tarvitsisimme kuntalaisten apua. Voisitte kaivella varastojanne ja tuoda meille kaikenlaisia papereita, vedottiin kirjaston Facebook-sivuilla julkaistulla videolla.

Tukea tarjolla varusmiehille, joita ei saatu vierotettua imetyksestä

Imetyksen tuki ry julkaisi tiedotteen otsikolla “Imetystukiäidit alkavat tukea asepalveluksensa aloittaneita imetettyjä, joita ei koskaan saatu vieroitettua”.

Tiedotteen mukaan ilmettäviä vanhempia on jo vuosikymmeniä varoiteltu tilanteesta, jossa vauvantahtinen imetys ja vauvan runsas sylittely voivat johtaa siihen, että lapsi käy rinnalla vielä armeijaiässäkin.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuvassa routapossu. Kuvakaappaus Väyläviraston sivuilta

Väylävirasto puolestaan julkaisi tiedotteen Routapossu-pilotistaan.

– Routaporsas oppii todella nopeasti, sillä se rypee mielellään. Kelirikolle alttiit kohdat tiestä se tunnistaa parissa minuutissa ja tulokset ovat erinomaisia, kertoi ylitarkastaja Kelli Rikkonen tiedotteessa.

Aina ei voi onnistua

Saksalaisen autovalmistaja Volkswagenin aprillipila sen sijaan ei mennyt tänä vuonna ihan putkeen.

Yhtiön verkkosivuille ilmestyi maanantaina hetkeksi aikaa tiedote, jossa se kertoi vaihtavansa nimensä Voltswageniksi Yhdysvalloissa.

Vaikka tiedote vedettiin yhtiön sivuilta nopeasti pois, uutinen ehti levitä. Suomessa nimenmuutoksesta uutisoi Helsingin Sanomat.

Myöhemmin kävi ilmi, että kyse oli yhtiön markkinointitempusta.

– Se on ennenaikainen aprillipila. Se on osa ID.4:n markkinointikampanjaa. Mitään nimenmuutosta ei tule, kommentoi yhtiön tiedottaja Helsingin Sanomien keskiviikkona julkaiseman uutisen mukaan.

Menot