fbpx
Kanta-Häme

Törkeästä kavalluksesta tuli tuomioksi ehdollista ja yhdyskuntapalvelua

Törkeästä avalluksesta syytetty kirjanpitäjä sai yhden vuoden ja kahdeksan kuukauden pituisen ehdollisen vankeusrangaistuksen Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa keskiviikkona.

Nainen kavalsi 275 000 euroa Janakkalan kunnalta vuosina 2013 ja 2014 hoitaessaan kunnan taloushallintoa KuntaPro Oy:n palveluksessa. Kavallettu summa naisen on maksettava takaisin KuntaProlle, joka on korvannut varat Janakkalan kunnalle.

Ehdollisen vankeusrangaistuksen lisäksi naiselle määrättiin 80 tuntia yhdyskuntapalvelua. Nainen joutuu yksin korvaamaan KuntaProlle kavalletuista rahoista 206 050 euroa korkoineen. Hänen on korvattava KuntaProlle myös asian selvittelykuluja 4630 euroa.

Kavallus paljastui KuntaPron omassa valvonnassa vuonna 2014. KuntaPro irtisanoi tuolloin kirjanpitäjän välittömästi.

Käräjäoikeus käsitteli samalla naisen petossyytettä hänelle aiheettomasti vuonna 2016 maksetuista asumistuesta ja toimeentulotuesta.

Nainen velvoitettiin korvaamaan Turun kaupungille toimeentulotukena saatu noin 4600 euroa ja Kelalle asumistukena saatu noin 2300 euroa. Turkuun muuttanut nainen oli vuonna 2016 osan vuotta asunut ja työskennellyt ulkomailla, mutta ei ollut ilmoittanut muuttuneista olosuhteista tukien myöntäjille.

Kymmenen kuukauden pituisen ehdollisen tuomion sai mies, joka oli ottanut vastaan kirjanpitäjän kavaltamia rahavaroja 60 000 euroa ja jonka puolesta kirjanpitäjä oli miehen puolesta maksanut 8 950 euron porealtaan käteisellä kavaltamillaan rahoilla.

Mies sai tuomionsa törkeästä rahanpesusta, sillä häntä koskenut toinen syyte yllytyksestä törkeään kavallukseen hylättiin. Ehdollisen vankeusrangaistuksen ohessa mies sai 40 päiväsakkoa, joista kertyy maksettavaa 1160 euroa.

Mies velvoitettiin yhdessä tuomitun kirjanpitäjän korvaamaan yhteisvastuullisesti KuntaProlle vahingonkorvauksena kavalletuista varoista 68 950 euroa korkoineen.

Miehen ja kirjanpitäjän on yhdessä maksettava myös KuntaPron oikeudenkäyntikulut.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

—-

Juttua korjattu 23.2. klo 16
Jutussa olleet asiavirheet korjattu.
Janakkalan kunnalta kavaltanutta KuntaPron palveluksessa ollutta kirjanpitäjää syytettiin törkeästä kavalluksesta ja siitä hänet myös tuomittiin. Jutussa puhuttiin virheellisesti pelkästä kavalluksesta. 
Jutun toinen syytetty oli mies, joka tuomittiin törkeästä rahanpesusta, koska hän oli ottanut vastaan kirjanpitäjän kavaltamia rahavaroja 60 000 euroa ja koska kirjanpitäjä oli miehen puolesta maksanut 8 950 euron porealtaan käteisellä kavaltamillaan rahoilla. Jutussa kerrottiin virheellisesti, että kirjanpitäjänainen olisi siirtänyt miehelle 120 000 euroa omalta tililtään.

 

Menot