Kanta-Häme Hämeenlinna

Törkeitä rattijuopumuksia Hämeenlinnassa – Nuori mies kaahasi Tuuloksentiellä hurjaa ylinopeutta

Kuvituskuva. Kuva: Pentti Vuosaari

Hämeen poliisilla oli kesäisen vilkas vuorokausi. Ihmisiä oli liikkeellä runsaasti ja tehtäviä oli vuorokauden aikana 376, joista yövuoron aikana hoidettiin 240.

Poliisipartio pysäytti varhain sunnuntaiaamuna henkilöauton Hämeenlinnan keskustassa. Autoa kuljetti keski-ikäinen mies, joka puhalsi tarkkuusalkometriin 0.61 mg/l tuloksen. Miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Sama mies tavattiin auton ratista vain noin tunti edellisestä ajosta. Humalatila oli laskenut rattijuopumuksen tasolle. Ajokieltoon määrääminen ei auttanut, joten nyt mies syyllistyi myös kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta.

Hätäkeskus ilmoitti sunnuntaiyönä kello 1.50 mahdollisesta rattijuoposta Hämeenlinnan Metsäkulmantiellä. Partio sai havainnon autosta samaiselta tieltä ja autoa kuljetti kolmekymppinen mies. Hän puhalsi tarkkuusalkometriin 0.79 mg/l tuloksen. Miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta.

Parikymppinen nainen kuljetti pakettiautoa alkoholin vaikutuksen alaisena sunnuntaiyönä yhden aikoihin Tiiriössä. Hän puhalsi tarkkuusalkometriin 0.78 mg/l tuloksen. Kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

18-vuotias mies syyllistyi törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen lauantai-iltana Tuuloksentiellä. Hän ajoi 149 km/h nopeusrajoituksen ollessa 80 km/h. Kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Päivän lehti

4.8.2020