Kanta-Häme

Eturiviin ”syömättä, juomatta ja kusematta” – Tosifanit ovat jonottaneet Metallican keikalle aamusta asti

Ensimmäisten jonottajien suunnitelmissa on juosta eturiviin ja pysyä siellä.
Ensimmäiset jonottajat olivat olleet Kantolan tapahtumapuiston porteilla kello yhdeksän aamulla. Kuva: Sara Aaltio

Jättikonsertti kerää tänään 55 000 Metallica-fania Kantolan tapahtumapuistoon. Puolenpäivän maissa tapahtuma-alueen porttien ulkopuolelle oli jo kerääntynyt kunnioitettavasti väkeä.

Ensimmäiset jonottajat olivat Kantolan tapahtumapuiston porteilla jo yhdeksältä aamulla, kaksitoista tuntia ennen Metallican keikkaa.

Ensimmäisiksi jonottajiksi tunnustautuu mieskolmikko Jone Hänninen, Tomi Kituniemi ja Jimi Riihioja.

– Tulimme ajoissa paikalle, koska tässä on kyse elämästä ja kuolemasta, Hänninen sanoo.

Miesten suunnitelmissa on juosta eturiviin ja pysyä siellä – siis konsertin loppuun saakka.

– Syömättä, juomatta ja kusematta, tiivistää Riihioja.

 

Hevimerkkiä näyttää Metallica-fani Jone Hänninen. Oikealla puolella Jimi Riihioja. Kuva: Sara Aaltio

 

Keikka-alueelle siirtymiseen kannattaa varata aikaa

Ensimmäiset jonot muodostettiin tapahtuma-alueelle johtaville porteille, joiden piti aueta puoliltapäivin. Järjestyksenvalvojat pidättelivät jonottelijoita kuitenkin vielä yhden jälkeen, sillä lupaa päästää ihmisiä tapahtuma-alueelle ei oltu vielä saatu.

Varsinaisen konserttialueen portit avataan aikataulun mukaan kello 15 ja silloin paikalle kannattaakin saapua konsertin järjestävän Live Nationin mukaan.

Metallican arvioitu aloitusaika on noin 21.15, mutta aikataulut voivat muuttua vielä konserttipäivänäkin. Bokassa aloittaa 18.45 ja Ghost 19.45.

Jos Kantolaan suunnittelee saapuvansa vasta juuri ennen Metallican keikkaa, on todennäköistä, että jää kaikkein ruuhkaisimpaan aikaan jonoihin, joita odotetaan muodostuvan niin porteille, anniskelupisteille kuin tuotemyyntipisteille. HÄSA

 

Lue lisää Metallica-tiistain poikkeuksellisista liikennejärjestelyistä: Metallica sekoittaa liikennettä tänään – Katso lista useista poikkeusjärjestelyistä tästä!

 

Juttua muokattu 18.7. kello 17.00. Haastatellun Jone Hännisen nimi oli aiemmin kirjoitettu virheellisesti muotoon Jone Hämminen.