Kanta-Häme

Tossua toisen eteen mestaruuden kunniaksi

Ravintolayrittäjä Harri Välimaa oli torstai-iltana väsynyt mutta onnellinen mies. Takana oli Jokioisilta alkanut 93 kilometrin kävelylenkki, joka päättyi tuuletuksiin Tampereen keskustorilla.

– Tein kolme vuotta sitten itselleni lupauksen, että jos Tappara voittaa jääkiekon Suomen mestaruuden, minä kävelen Jokioisilta Tampereelle. Mitään vetoja en ole lyönyt, mutta haluan silti olla lupausteni mittainen, Välimaa kertoo.

Välimaa lähti matkalleen kotoaan Jokioisten Puistometsästä. Reitti kulki sieltä Humppilaan ja jatkui Lasitehtaalta valtatie 9:ää pitkin Kylmäkoskelle. Kylmäkoskella Välimaa siirtyi entiselle 9-tielle, josta reitti kulki Viialan ja Toijalan kautta Lempäälään, mistä talsittiin viimeiset kilometrit Tampereelle.

– Keskiviikkona olikin lämmin päivä kävellä. Torstaina tuuli pohjoisesta ja on ollut viileämpää. Vielä on viimeiset 25 kilometriä edessä, Välimaa päivitti matkantekoaan Lempäälässä torstaina iltapäivällä.

Kävelysuorituksen aikana väri voi miehen kasvoilla vaihtua, mutta suosikkijoukkueen väri pysyy samana. On pysynyt jo vuodesta 1987.

– Olen aina ollut Tapparan mies, alun perin Tampereelta maailmalle lähtenyt Välimaa selittää.

Tamperelaisjoukkue ehti hävitä kolmesti playoffs-finaaleissa ennen kuin Välimaa pääsi toteuttamaan lupauksensa. Keväällä mies päätti jo valmistautua tulevaan koitokseen ja käveli ”lämmittelynä” Jokioisilta Humppilaan.

– En ole sen kummemmin harjoitellut tulevaa koitosta. Pääkoppaa olen yrittänyt treenata, koska se voi olla kovilla. Kyseessä on kuitenkin pitkä aika, Välimaa toteaa viitaten arviolta 20 tunnin mittaiseen liikuntarupeamaan.

– Olen työssäni paljon jalkojeni päällä, ja uskon siitä olevan kävelyssä apua, forssalaisen Bar 54:n ravintoloitsijana toimiva Välimaa lisää.

Aivan tyhjin käsin Välimaa ei kävelyetapille lähtenyt. Hän kertoo varanneensa mukaan riittävästi evästä. Nestettä pitää kuumana kevätpäivänä olla riittävästi mukana ja tarvittaessa sitä haetaan matkan varrelta lisää.

Lisäksi repusta löytyy aurinkovoidetta sekä vaihtovaatetta, talkkia ja rakkolaastareita.

– Evästä on mukana sen verran, että sen pitäisi riittää.

Välimaa sai reissulle myös matkaseuraa mutta kanssakävelijä ei halua nimeään julkisuuteen.

Entä mitä perhe tuumaa isukin tempauksesta?

– Pöllönähän ne mua pitää. Ei sieltä ole kauheasti päähänpistoani kommentoitu. HÄSA

Päivän lehti

14.8.2020