Kanta-Häme

Tötterötukat huomenna Verkatehtaalla

Tänä vuonna tuli kuluneeksi 20 vuotta siitä, kun Leningrad Cowboys ja 150-jäseninen Puna-armeijan kuoro täyttivät Total Balalaika Show’llaan Helsingin Senaatintorin ääriään myöten täyteen.

Juhlan kunniaksi Leningrad Cowboys & The Russian Air Force Choir lähtee ainutkertaiselle konserttikiertueelle tänään keskiviikkona 27.11. Superkokoonpano nähdään paitsi Hämeenlinnan Verkatehtaalla huomenna torstaina, myös Turussa, Tampereella, Jyväskylässä, Kuopiossa sekä kahdella keikalla Helsingin Kaapelitehtaalla, jonka ensimmäisessä konsertissa 4.12. lavalle marssii nimekäs joukko Cowboysien ystäviä, kuten Apocalyptica, Paleface ja juuri joululevyn julkaissut Paula Koivuniemi. Paleface vierailee myös torstain 5.12. konsertissa.

Lisäksi Leningrad Cowboys & The Russian Air Force Choir julkaisee joululevyn, joka on myynnissä ainoastaan kiertueen keikoilla. Myynnissä on myös erikoispaketti, joka sisältää levyn lisäksi kirjan ja muuta Cowboys-tavaraa.

– Joululevyä kuoron kanssa on suunniteltu yli 15 vuotta. Hyvää kannatti odottaa, sillä olemme levyyn todella tyytyväisiä! Ja mikä parasta, pääsemme vielä esittämään biisejä yhdessä tulevalla kiertueella, kertoo Sakke Järvenpää.

Uutta ja vanhaa

Yleisölle on tarjolla ennennäkemätön elämys. Koko kiertue on sisääntulosta lavalle visuaaliselta ilmeeltään loppuun asti suunniteltu ja musiikki noudattaa parhaita Leningrad Cowboys -perinteitä, mutta myös uutta ohjelmistoa on tarjolla runsaasti.

Samalla tehdään historiaa, sillä Leningrad Cowboys ja Venäjän ilmavoimien kuoro esittävät yhdessä mm. John Lennonin legendaarisen Happy Xmas (War Is Over) -kappaleen. Keikkasetti koostuu tunnetuista klassikoista, kuten Those Were The Days, Delilah ja Sweet Home Alabama, mutta myös uuden joululevyn kappaleet saavat vahvan roolin keikoilla.

Red Xmas Partyssä kiertää mukana myös kasakkatanssijoita, sirkustaiteilijoita ja Harasoo Disco pikkujouluhengessä.

Ensi vuonna Red Xmas -kiertuetta viedään jo maailmalle, joten näitä keikkoja ei vähään aikaan tulla Suomessa näkemään.

Kierretty maailmaa

Leningrad Cowboys on esiintynyt yli tuhannella keikalla, sadoilla festivaaleilla, klubeilla ja tv-ohjelmissa yli 60 maassa.

Suomalaiset tötterötukat ovat kiertäneet maailmaa Euroopasta Japaniin ja Hong Kongista Etelä-Amerikkaan, Australiaan, Yhdysvaltoihin ja Yhdistyneisiin Arabiemiraatteihin.

Yhtye on tehnyt musiikin ja viihteen historiaa esiintymällä Senaatintorilla jättimäisissä konserteissa vuoden 1993 jälkeen myös vuonna 2003 ja viemällä show’nsa vuonna 1994 Berliinin Lustgarten-puistoon, jossa Nokia Balalaika show’ta saapui katsomaan 70 000 silmaparia.

Samana vuonna komppania vieraili myös MTV Music Awardseissa esiintyen Venäjän Puna-armeijan kuoron kanssa 250 miljoonalle televisiokatsojalle.

Aki Kaurismäki on ohjannut lukuisia Leningrad Cowboys -aiheisia filmatisointeja musiikkivideoista dokumentteihin ja elokuviin. (HäSa)

 

 

 

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic