Kanta-Häme

Touhula-päiväkodin rakentaminen alkamassa

Touhula-päiväkodit alkaa rakentaa neliosastoista eli 80 lapsen päiväkotia Tarvasmäkeen heti, kun Hämeenlinnan kaupunginhallitus hyväksyy yrityksen kanssa tehdyn aiesopimuksen.

Sopimusta on muokattu kaupunginhallituksen vaatimuksesta uuteen uskoon. Ensimmäiseen versioon sisältynyt varaus päiväkodin rakentamisesta kaupungin keskustaan on poistettu. Seuraavan päiväkotihankkeen toteuttamisesta päätetään myöhemmin erikseen.

Lasten ja nuorten lautakunta muutti myös palvelusetelikokeiluun liittyvän sääntökirjan käyttöönottoa. Sääntökirjan toimivuutta kokeillaan vuoden ajan ensi elokuusta lähtien. Sääntökirjaan on määritelty kaupungin kanssa palvelusetelisopimuksen solmiville lasten päivähoitoyrittäjille asetetut vaatimukset.

Hämeenlinna ottaa palvelusetelin elokuussa käyttöön, mutta sitä käytetään aluksi kokeiluluonteisesti vain uudessa Touhulan liikuntapäiväkodissa. Kaupunginvaltuusto on rajoittanut käyttöönottoa, koska rajoittamaton käyttö olisi vaatinut miljoonan euron verran määrärahoja ensi vuonna.

Erikoispäiväkotien määrä kasvaa

Yksityinen Touhula-päiväkoti lisää päiväkotipaikkojen määrää 80:llä Hämeenlinnassa. Päiväkoti valmistuu Päiväkotirakennusta ja toimintaa on mahdollista myös laajentaa, kun Äikään asuinalue laajenee.

Touhula lisää vanhempien mahdollisuuksia saada lapsensa liikuntaan erikoistuneeseen päiväkotiin. Jo nyt Hämeenlinnassa liikuntaa painotetaan Jaarlin liikuntapainotteisessa päiväkodissa.

Muitakin erikoistuneita päiväkoteja on tarjolla. Kaupungin omista päiväkodeista Solvikin, Ruununmyllyn, Lammin, Hirsimäen, Ahveniston ja Luolajan eskarit ovat metsäeskareita. Myös Jaarlilla on metsäeskari. Jaarlilla on myös englannin- ja ruotsinkieliset päiväkodit.

Perhepäivähoidostakin osa hoitajista painottaa liikuntaa tai musiikkia toisia enemmän. (HäSa)