Kanta-Häme

Toukokuussa järjestetään pop up -liikuntatapahtumia

Tiistaina toukokuun 10. päivä järjestetään ensimmäinen valtakunnallinen ”Unelmien liikuntapäivä”. Päivän idea on samantapainen kuin ravintolapäivän, jolloin kuka tahansa voi perustaa pop up -ravintolan.

Liikuntapäivässä järjestetään kuitenkin pop up -liikuntatapahtumia, ja mukaan houkutellaan muun muassa yksityishenkilöitä, liikuntaseuroja, yrityksiä, työpaikkoja ja kouluja. Tavoitteena on saada miljoona suomalaista liikkeelle kyseisenä päivänä.

Tarkoitus on esitellä ja löytää uusia lajeja ja innostaa muita kokeilemaan ja tekemään yhdessä. Tapahtumat voivat olla joko tietylle ryhmälle, kuten vaikkapa koulun oppilaille, suunnattuja tai yleisölle avoimia.

Unelmien liikuntapäivän taustalla on joukko suomalaisia terveysjärjestöjä, jotka toimivat yhteisen Yksi elämä -hankkeen alla. Päivä on osa WHO:n kansainvälistä ”Move for Health Dayta”.

Unelmien liikuntapäivällä on omat verkkosivut (www.unelmienliikuntapaiva.fi), ja sinne kuka tahansa voi ilmoittaa oman tapahtumansa tai etsiä tapahtumia kartan avulla. Sosiaalisessa mediassa liikuntapäivää voi seurata Facebookissa ja Twitterissä.

Hämeenlinnassa on tarjolla teemapäivänä muun muassa ilmaista paritanssiopetusta, frisbeegolf-pyöräilysuunnistusta, yleisöluistelua ja kahden kilometrin kävelytesti.

Riihimäellä järjestetään muun muassa Joogaa ja pilatesta jäykistyneille -tapahtuma ja Hyvinkäällä mukaan on ilmoitettu useita tapahtumia. HÄSA

 

 

Päivän lehti

3.7.2020