fbpx
Kanta-Häme Hämeenlinna

Traficomilta ohjeita joukkoliikenteessä matkustamiseen – Uuden sivuston koronaohjeet tarkoitettu matkustajille ja liikenteen toimijoille

Hygienia- ja väljyystoimenpiteisiin liittyvät ohjeet ovat tarkoitettu sekä matkustajille että liikenteen toimijoille.
Sivustolla kerrotaan niistä hygienia- ja väljyystoimenpiteistä, joista liikenteen toimijat ovat velvoitettuja huolehtimaan liikennevälineissä, asemilla ja terminaaleissa. Arkistokuva. Kuva: Pekka Rautiainen
Sivustolla kerrotaan niistä hygienia- ja väljyystoimenpiteistä, joista liikenteen toimijat ovat velvoitettuja huolehtimaan liikennevälineissä, asemilla ja terminaaleissa. Arkistokuva. Kuva: Pekka Rautiainen

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on avannut Joukkoliikenne ja korona -sivuston, jonne on koottu ohjeita ja tietoa koronaepidemian leviämisen estämiseksi joukkoliikenteessä. Ohjeet ovat tarkoitettu sekä matkustajille että liikenteen toimijoille.

Sivustolle kootaan myös tiedot viraston tekemistä päätöksistä.

Tarficomin tiedotteen mukaan liikennöitsijöiden terveysturvallisuustoimenpiteiden ohjeistus on laadittu yhdessä liikenteen toimijoiden kanssa.

Maskit, käsidesi, turvavälit

Sivustolla kerrotaan hygienia- ja väljyystoimenpiteistä, joista liikenteen toimijat ovat velvoitettuja huolehtimaan liikennevälineissä, asemilla ja terminaaleissa.

Asiakkaille on annettava tartuntojen leviämistä estäviä toimintaohjeita liittyen esimerkiksi maskien käyttöön ja turvaväleihin. Lisäksi pitää tarjota mahdollisuus hygienian ylläpitämiseen eli esimerkiksi käsien puhdistamiseen. Myös tilojen ja pintojen puhdistamista on tehostettava.

Oleskelu odotustiloissa ja liikennevälineissä on järjestettävä niin, että asiakkaat voivat pitää riittävän etäisyyden. Matkustajien liikkumista on ohjattava siten, että riittävät etäisyydet ovat mahdollisia myös liikennevälineeseen astuessa ja sieltä poistuessa.

Vältä ruuhka-aikoja

Matkustajilta toivotaan maskien käyttöä, hyvää käsihygieniaa ja riittävien etäisyyksien pitämistä muihin ihmisiin. Matkustajien toivotaan myös seuraavan liikennöitsijän ohjeita ja heitä pyydetään matkustamaan vain terveenä.

– Nyt kannattaa pohtia erityisesti vaihtoehtoja matkustamisen ajankohdalle. Onko esimerkiksi aivan välttämätöntä matkustaa ruuhka-aikoina vai voisiko matkustamista siirtää ruuhkattomampaan ajankohtaan, Traficomin ylijohtaja Jarkko Saarimäki sanoo tiedotteessa.

Sivuston kautta voi myös antaa palautetta, jos havaitsee toistuvia puutteita hygienia – ja väljyystoimenpiteissä. Sivut käännetään myös ruotsiksi. HäSa

 

Menot