Kanta-Häme Hausjärvi

Trans Farmille uusi idätyslaitos Hausjärvelle – Yritys ryhtyy idättämään öljyhampun siemeniä

Trans Farmin toimitusjohtaja Jyrki Leppälä esittelee öljyhampun siemeniä.

Riihimäkeläinen Trans Farm ja Golden Malt rakentavat yhteistyössä idätystehtaan Hausjärven Oittiin. Idätyslaitos laajentaa Trans Farmin öljyhamppuliiketoimintaa.

Galden Malt vastaa laitoksen suunnittelusta. Idätetyt tuotteet tulevat molempien yritysten tuotevalikoimaan.

Uuden tehtaan rumpumallastamolle voidaan tuottaa erilaisia idätettyjä tuotteita ruokateollisuudelle ja laadukkaita maltaita juomateollisuudelle. Tuotantolaitos on ainoa laatuaan Pohjoismaissa.

Yritykset aloittavat öljyhampun koeidätykset ensi keväänä. Ensimmäiset tuote-erät valmistuvat syksyllä 2021.

Trans Farm ja Golden Malt ovat solmineet strategisen kumppanuuden, jonka tavoitteena on tuoda terveysvaikutteisten kasvituotteiden markkinoille uusia innovatiivisia tuotteita. Uusi laitos laajentaa Trans Farmin idätettävien kasvien valikoiman öljyhamppuun.

Golden Malt on oululainen startup-yritys, jonka lippulaivatuote on gluteeniton ohra. Trans Farm on erikoistunut kuminan ja öljyhampun viljelyttämiseen ja jatkojalostukseen. Sen yhteensä noin 11 000 neliön tuotantotilat ovat Riihimäellä ja Hausjärvellä. Trans Farmin liikevaihto on noin 7 miljoonaa euroa.

Öljyhampun siemenet ovat gluteenittomia ja sisältävät amino- ja rasvahappoja, joiden biologista aktiivisuutta idätys lisää. HÄSA

Päivän lehti

23.9.2020

Fingerpori

comic