Kanta-Häme

Tribuutti Juicelle toukokuussa

Laulaja, lauluntekijä, runoilija ja kansantaiteilija Juice Leskinen (1950–2006) saa toukokuussa tribuuttikonsertin Hämeenlinnassa.

Jonna Tervomaa, Anna Puu, Aino Venna, Jimi Tenor, Jarkko Martikainen ja Paleface esittävät Juicen kappaleita ja musiikista vastaa kuusitoistamiehinen UMO.

UMO, eli Uuden musiikin orkesteri kuuluu maailman johtaviin big bandeihin ja tekee erityisesti suomalaista musiikkia tunnetuksi sekä Suomessa että ulkomailla.

Konsertissa esitetään Juicen rakastetuimpia klassikoita ja harvemmin kuultuja helmiä uusina, poikkitaiteellisina, erilaisina, hauskoina ja jännittävinäkin sovituksina.

Paikan päällä paljatuu, miltä kuulostaa, kun Anna Puu tulkitsee Kaksoiselämää big bandin kanssa, ja mikä Juicen klassikkokappaleista kuullaan Jonna Tervomaalta. Konsertissa selviää myös, esittääkö Jimi Tenor Tarzanin kalsarit todellakin Tarzanin kalsareissa.

Konsertti sai ensi-iltansa viime lokakuussa Nenäpäivä-konserttina, joka televisioitiin. Poppoo kasataan uudelleen kokoon toukokuussa kiertuetta varten, joka kattaa Helsingin, Tampereen ja Hämeenlinnan. 

– On komeaa, että viemme tribuuttimme hieman laajennettuna settinä Ylen studiosta pienelle kotimaan kiertueelle, sanoo Juicea jo lapsena isänsä siivellä kuunnellut Jarkko Martikainen.

– Itse lauloin jo pienenä ärrävikaisena tyttönä Musta aurinko nousee -kappaletta raitiovaunussa ja Juice on sen jälkeen seurannut mukanani läpi koko elämän, Aino Venna muistelee. 

– Olemme todella iloisia siitä, että tämä upea jengi kootaan uudestaan ja pääsemme jälleen esittämään näitä upeita sovituksia. UMOn orkesteri on täynnä mestareita, sovittajat osaavat asiansa paremmin kuin hyvin ja Juicen tuotannossa riittää valikoitavaa. Tästä kiertueesta tulee varmasti yksi kevään kohokohdista, Jarkko ja Aino hehkuttavat.

Tribuutti Juicelle: UMO feat. Jonna Tervomaa, Anna Puu, Aino Venna, Jimi Tenor, Jarkko Martikainen & Paleface. Kapellimestarina Kirmo Lintinen.Lauantaina 7.toukokuuta kello 19 Verkatehtaalla.