Kanta-Häme

Tuhannet kotitaloudet olivat sähköttä Kanta-Hämeessä

 

Puuta kaatuu paljon, kun maa ei ole jäässä.
Elenia pyrki hyödyntämään lyhyen valoisan ajan ja korjaamaan sähkökatkoja niin paljon kuin mahdollista. Perjantai-iltana myrskyn hieman jo laannuttua Kanta-Hämeen alueella oli sähköt poikki noin 350 asiakkaalta. Lauantaina iltapäivällä sähköttömiä talouksia oli Hämeenlinnan seudulla muutama kymmenen. Pahimmillan sähköt oli iltapäivällä poikki noin 4000 asiakkaalta. Puuta kaatui myrskyssä paljon, koska maa ei ole jäässä. Kaatuneet puut aiheuttivat paljon vikakohteita sähköverkkoon.
 
Elenialla henkilökunta on ollut töissä vuoroissa ja myös urakoitsijat on hälytetty apuun. 
 
Elenialla varauduttiin päivän mittaan myös uusiin sähkökatkoihin, sillä kovan tuulen ennustettiin jatkuvan pitkälle iltaan asti.
 
– Nyt tulee poikkeuksellisesti idästä. Meidän alueella se aiheuttaa sähkökatkoja erityisesti Päijät- ja Kanta-Hämeeseen sekä Pohjois-Uudellemaalle, kertoo Elenian viestintäjohtaja Heini Kuusela-Opas.
 
Sähkökatkotilannetta voi seurata esimerkiksi Elenian karttapalvelusta, joka näyttää reaaliaikaisesti sähkökatkot paikkakunnittain.  

Eleniasta huomautetaan, ettei sähköjohdoille kaatuneita puita saa oma-aloitteisesti poistaa. Mahdollisesti maahan pudonneisiin sähköjohtoihin täytyy pitää vähintään parinkymmenen metrin turvaväli eikä johtoihin saa missään tapauksessa koskea.

 

Elenian verkkoalueen sähkökatkot kartalla

Fortumin sähkökatkot kartalla

VR:n liikennetiedotteet

 

 

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic