Kanta-Häme Hämeenlinna

Veneiden ensirekisteröinnit ampaisivat huimaan nousuun Suomessa, kasvua myös Kanta-Hämeessä

Moottoriveneet hallitsevat, mutta vesiskoottereiden suosio on kasvanut rajusti.
Veneiden ensirekisteröinnit ovat kasvaneet peräti neljänneksellä alkuvuonna vuoden takaiseen verrattuna, kertoo Liikenne- ja viestintävirasto Traficom. Kuva: Pekka Rautiainen
Veneiden ensirekisteröinnit ovat kasvaneet peräti neljänneksellä alkuvuonna vuoden takaiseen verrattuna, kertoo Liikenne- ja viestintävirasto Traficom. Kuva: Pekka Rautiainen

Veneiden ensirekisteröinnit ovat kasvaneet peräti neljänneksellä alkuvuonna vuoden takaiseen verrattuna, kertoo Liikenne- ja viestintävirasto Traficom. Uusia vesikulkuneuvoja rekisteröitiin tammi-kesäkuussa yli 3  500.

– Suurin osa ensirekisteröidyistä veneistä oli alkuvuonna tuttuun tapaan moottoriveneitä, mutta erityisen huomattavaa oli vesiskoottereiden määrän muutos, sanoo Traficomin erityisasiantuntija Mika Idman tiedotteessa.

Myös Kanta-Hämeessä veneiden ensirekisteröinnit ovat Traficomin tilastojen perusteella kasvaneet. Tammi-kesäkuussa maakunnassa rekisteröitiin 53 uutta vesikulkuneuvoa, mikä on 15 prosenttia enemmän kuin vastaavana aikana vuosi sitten.

”Veneily näyttää kasvattaneen suosiotaan”

Uusien moottoriveneiden määrät ovat lisääntyneet viime vuodesta 17 prosenttia. Vesiskoottereiden määrä jatkoi kasvuaan, ja niitä rekisteröitiin 48 prosenttia vuoden takaista enemmän.

Moottoriveneitä rekisteröitiin vajaat 2  400 kappaletta ja vesiskoottereita yli 1  100.

–  Tänä kesänä veneily näyttää kasvattaneen suosiotaan roimasti. Voisikin sanoa, että uusi vesiliikennelaki, joka kokoaa veneilijöitä koskevan ohjeistuksen yksiin kansiin, tuli voimaan juuri sopivasti veneilijöiden, niin uusien kuin vanhojenkin, arkea helpottamaan, arvioi tiiminvetäjä Suvi Toppari.

Kesäkuun alussa voimaan tulleessa vesiliikennelaissa painotetaan erityisesti päällikön vastuullista roolia. Ennen kuin vesille lähdetään, on aina tiedettävä, kuka kantaa veneessä vastuun.

 

Juttua täydennetty Kanta-Hämeen maakunnan tiedoilla 6.7.2020 kello 12.07.

Päivän lehti

12.8.2020