Kanta-Häme

Tuhansille hämeenlinnalaisille lähtenyt viesti kertoi huoltokatkosta, mutta todellisuudessa sähköt toimivat normaalisti – Taustalla järjestelmävirhe, Elenia pahoittelee

Sähköasema tulkitsi kytkentätyöt sähkökatkoksi ja tuhansille hämeenlinnalaisille lähti turha viesti.
Elenia panostaa sähköalalla työturvallisuuteen uudella tavalla. Arkistokuva. Kuva: Seppo Pessinen

Sähköverkkoyhtiö Elenia lähetti torstai-iltana tuhansia aiheettomia ilmoituksia huoltotöiden aiheuttamasta sähkökatkosta. Kello 18 jälkeen lähetetyissä teksti- ja sähköpostiviesteissä ilmoitettiin huoltotöistä johtuvasta sähkökatkosta Hämeenlinnan alueella.

Elenian käyttöpäällikön Heikki Paanasen mukaan syy aiheettomiin viesteihin oli järjestelmävirhe.

– Kahden järjestelmän välillä ei ole mennyt juttelu niin kuin olisi pitänyt. Kun aloitimme Hämeenlinnan Suosaaren sähköasemalla kytkentätyöt, niin toinen asema luuli, että alueella olisi toinen asema kokonaan ilman sähköjä ja lähetti viestejä matkaan.

Viesteistä poiketen Hämeenlinnan sähköyhteydet ovat toimineet tänään normaalisti.

Elenia pahoittelee

Paanasen mukaan Elenialla on käynnissä investointitöitä Hämeenlinnan keskustan tuntumassa. Yhtiö muun muassa uusii automaatiolaitteistoja ja vaihtaa päämuuntajaa. Tänään sattunut järjestelmävirhe tapahtui sähköasemalla tehdyn investointityön yhteydessä.

Viestien vastaanottaminen on osa vapaaehtoista palvelua, jonka Elenian asiakkaat voivat itse ottaa käyttöön. Paanasen mukaan Elenia pahoittelee viesteistä aiheutunutta haittaa.

– Olemme harmissamme tästä. Haluisimme mielellään enemmänkin asiakkaita ilmaisen viestipalvelun piiriin. Ei tämä tietysti näin voi olla, että sieltä lähtee vääriä viestejä, Paananen sanoo.

Päivän lehti

8.8.2020