Kanta-Häme

Tuhat partiolaista Evolla hiihtolomalla

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset järjestää hiihtolomaleirin Evon nuorisoleirialueella Hämeenlinnassa Lammilla 20.–24. helmikuuta.

Leirille odotetaan jopa tuhatta pääkaupunkiseutulaista lasta ja nuorta. Helmi on suurin talvileiri, jonka Pääkaupunkiseudun Partiolaiset on vuosikymmeniin järjestänyt.

Partiolaiset haluavat vaalia leireilyä

Retket talviseen metsään ovat viime vuosina käyneet yhä harvemmiksi partiossa.

– Luonnossa liikkuminen on kuitenkin vuodenajasta riippumatta tärkeä osa partiota, ja aiomme pitää sitä arvossaan myös jatkossa. Toteuttamalla talvileirin tuhannelle hengelle haluamme vahvistaa talviretkeilyyn liittyvää osaamista ja herätellä talviretkeilyperinteitä myös partion paikallisella tasolla, toteaa Pääkaupunkiseudun Partiolaisten vt. piirinjohtaja Anna Munsterhjelm.

Leiriläiset pääsevät kokemaan talvisen luonnon aidoimmillaan. Leirillä yövytään kamiinalämmitteisissä teltoissa ja temmelletään ulkona koko leirin ajan. Sisätiloja leirille ei tule ollenkaan.

Helmi-leirillä päästään tavallisten talvileireilyrutiinien lisäksi muun muassa luistelemaan luonnonjäällä, harjoittelemaan jääkiipeilyä ja kokeilemaan avantouintia.

– Helmen tarkoitus on tarjota mahdollisimman monelle mieleenpainuva kokemus talvisesta partiosta. Leirillä voi riehua lumessa, nauttia talvesta ja oppia uusia juttuja, joita kesällä ei voi tehdä, hehkuttaa Helmen leirinjohtaja Henni Varhimo.

Joukko vapaaehtoisia ponnistelujen takana

Helmi-leiri nousee pystyy vapaaehtoisvoimin.

Suunnittelusta ja valmistelusta vastaa noin kymmenen hengen ydinporukka, joka on työskennellyt tiiviisti viime kesästä alkaen. Lisäksi kaikki 15-vuotiaat ja sitä vanhemmat leiriläiset osallistuvat leiriarjen pyörittämiseen muun muassa auttamalla muonituksessa ja ohjelmien toteutuksissa.

Lisätietoja leiristä:www.helmi2013.fi

Päivän lehti

23.10.2020

Fingerpori

comic