Kanta-Häme

Tuhat partiolaista lähtee "maailmanympärimatkalle"

Hämeen Partiopiiri järjestää ensi viikonloppuna pienimmille, 7–10-vuotiaille partiolaisille tapahtuman, jossa lapset seikkailevat maasta ja maanosasta toiseen erilaisissa rastitehtävissä.

Supereissu-tapahtuma järjestetään yhtä aikaa Hausjärven Oitissa ja Sastamalan Suodenniemellä la 13.10. yhteensä lähes tuhannelle sudenpennulle ja aikuiselle saattajalle. Sudenpentutapahtumat järjestetään vuosittain vapaaehtoisten partiolaisten voimin, ja ne ovat yksi suosituimmista isoista partiotapahtumista Hämeen Partiopiirissä.

Supereissu-päivän aikana lapset kiertävät Iso-Britanniasta Intiaan ja Australiasta Senegaliin yhteensä yhdeksään maahan liittyvien rastien parissa. Lapset muun muassa etsivät kenguruina timantteja, tekevät lumipalloja ilman lunta ja nikkaroivat matkatuliaisiksi omat krikettimailat. Päivän mittaan tarvitaan nokkelia hoksottimia, näppäriä sormia ja vähän rohkeuttakin.

Hämeen alueella partiota harrastaa noin 2 400 sudenpentua 130 paikallisyhdistyksessä, lippukunnassa. Isommat partiolaiset ja vapaaehtoiset aikuiset järjestävät toimintaa nuoremmille: lippukunnissa viikkotoimintaa ja piiritasolla Supereissun kaltaisia isoja tapahtumia.

Hämeen Partiopiirissä partiolaisia on 9 000, Suomessa 60 000 ja maailmassa lähes 40 miljoonaa.

Huomioitavaa liikenteessä:

Oitissa tapahtumakeskuksena toimii Hausjärven yläaste (Vartiomäentie 2).

Lapset liikkuvat saattajineen ryhmissä keskustan alueella, joten keskustassa ja tapahtumakeskusten lähistöllä kulkevia pyydetään noudattamaan erityistä varovaisuutta.

Päivän lehti

22.10.2020

Fingerpori

comic