Kanta-Häme

Tukholman ulkoilmamuseo Skansen suljetaan ensi kertaa 129 vuoteen – "Sulkemispäätös tuntuu vaikealta, mutta oikealta"

Ruotsissa yli kahdeksan ihmisen tilaisuudet ja julkiset kokoontumiset on kielletty 24. marraskuuta alkaen.
Myös Skansenin perinteiset joulumarkkinat on peruttu. Kuvituskuva.

Tukholman kuuluisa ulkoilmamuseo ja tapahtumapaikka Skansen sulkee porttinsa ensi viikon perjantaista alkaen ensimmäistä kertaa 129 vuoteen. Syynä ovat koronarajoitukset, joissa kokoontumiset rajataan kahdeksaan ihmiseen.

Väliin jäävät näin ollen myös Skansenin perinteiset joulumarkkinat, jotka ovat olleet tukholmalaisten ohjelmassa vuodesta 1903 alkaen.

Pääministeri Stefan Löfven kertoi hiljattain, että kaikki yli kahdeksan ihmisen tilaisuudet ja julkiset kokoontumiset kielletään Ruotsissa 24. marraskuuta alkaen.

Kyseessä on järjestyslakiin perustuva kielto, ei suositus tai ohje. Rajoitus on aluksi voimassa neljä viikkoa.

Skansen on tuttu monille suomalaisille paitsi Tukholman-vierailukohteena myös suurista televisioiduista yhteislaulutapahtumista otsikolla Allsång på Skansen.

Talouskurimuksen keskellä

Skansenin toimitusjohtaja John Brattmyhr sanoo, että koska alue on ulkoilmamuseo, se on korona-aikana pystytty pitämään tähän asti avoinna rajoittamalla asiakasmäärää ja sopeuttamalla toimintaa.

Skansen on hänen mukaansa pahassa talouskurimuksessa koronan takia ja kamppailee pystyäkseen jatkamaan.

Koska maan koronatilanne on kehittynyt huonompaan suuntaan, myös Skansen on päättänyt tehostaa omia toimiaan sulkemalla portit tartuntariskin vähentämiseksi ja kaikkien turvallisuuden lisäämiseksi, hän sanoo.

– Skansenin sulkemispäätös tuntuu vaikealta, mutta oikealta, Brattmyhr summaa tiedotteessa. STT