Kanta-Häme

Tukikodissa tekeillä sisäinen selvitys

Hämeen Sanomat julkaisi artikkelin 22.10. artikkelin Hämeen Tukikoti oy:n kosteusvaurioista ja yksikön sisäisistä kommunikaatio-ongelmista.

Artikkelin julkaisun jälkeen toimitus sai lukuisia yhteydenottoja, joissa vahvistettiin haastateltujen henkilöiden kertomat ongelmat yrityksen johdon ja työntekijöiden välillä.

Tukikoti on hoiva- ja lääkärialan konsernin Mehiläisen omistama yksikkö, jonka toimiala on tehostetun palveluasumisen, sekä työ- ja päivätoiminnan palvelut kehitysvammaisille.

Mehiläinen Hoivapalvelut oy:n liiketoimintajohtaja Niklas Härus kertoo, että tukikodissa on käynnistetty sisäinen selvitys.

– Tiedonkulkua ja kommunikaatiota on aivan varmasti syytä parantaa. Jos henkilökunta on huolissaan terveydestään, ihmisiä on kehotettu olemaan yhteydessä työterveyteen. Tämä asia pitää käydä vielä uudestaan läpi, Härus sanoo.

Hämeen Sanomien tekemien lukuisten haastattelujen perusteella tukikodissa on ollut pitkään kommunikaatio-ongelmia. Haastateltujen mukaan johdon kanssa eri mieltä olevia työntekijöitä on painostettu eri tavoin.

Härus vakuuttaa, että kertomukset otetaan vakavasti.

– Nyt esiin nostetut asiat ovat hyvin huolestuttavia. Näitä asioita tullaan käymään läpi henkilökuntapalavereissa.

Härus sanoo, ettei yrityksen henkilöstön vaihtuvuus ole kuitenkaan keskimääräistä suurempi, eikä sairauspoissaolojen määrä ole kasvanut.

– Selvityksen perusteella tämän vuoden aikana ei ole tapahtunut muutosta.

Hämeenlinnan kaupungin omistamissa ja Hämeen Tukikodin vuokraamissa toimitiloissa on todettu kahdessa erillisessä tarkastuksessa kosteusvaurioista johtuvia sisäilmaongelmia.

– Tiloihin tehtiin katselmus lokakuussa Hämeenlinnan kaupungin edustajien kanssa. Kartoitamme seudulta uusia toimitiloja.

Vuonna 2007 perustettu Hämeen Tukikoti oy on nykyään sataprosenttisesti Mehiläinen Hoivapalvelut oy:n omistama. Talossa on 40 ympärivuorokautista asiakaspaikkaa.

Hämeen Tukikodin liikevaihto oli Suomen Asiakastiedon mukaan vuonna 2015 3,82 miljoonaa euroa ja tulos oli 1,06 miljoonaa euroa. HÄSA

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic