fbpx
Kanta-Häme

Tukiyhdistys kelpuuttaisi kauppahallin torille

Hämeenlinnan kauppahallin tukiyhdistys ei vastusta, mikäli sen ajama kauppahalli nouseekin Hämeenlinnan kauppatorille eikä Skogsterin taloon, kuten yhdistys on toivonut.

– En menetä yöuniani, vaikka emme saisikaan sellaista kauppahallia kuin haluamme, kunhan se tulee ruutukaava-alueelle. Torin laidalla se olisi hyvällä paikalla, toteaa tukiyhdistyksen puheenjohtaja Marja Rautvirta.

– Jos toriparkki väkisin väännetään, toivottavasti se tuo elämää ja kuluttajia keskustaan, eivätkä kaikki lähde Tiiriöön tai moottoritien katteelle, Rautvirta lisää, vaikka toriparkkia vastustaakin.

Kauppahallin perustaminen torille on noussut taas esille toriparkkihankkeen yhteydessä. Toriparkkipäätös on menossa valtuuston käsittelyyn.

Kaupungin suunnitelmissa kauppahalli sijoittuisi kauppatorille Sibeliuksenkadun suuntaisesti nykyisen Torikahvila Linnan tienoille.

Tarve 250 neliötä

Tukiyhdistys on käynyt syksyllä neuvotteluja muun muassa Kehittämiskeskus oy Hämeen kanssa kauppahallista.

– Se jäi sitten siihen, koska kaupungissa on nyt niin monta avointa asiaa, Rautvirta kertoo.

Ykkösvaihtoehtona yhdistyksellä on ollut saada kauppahallille katutasosta 250 neliön tilat vanhasta Skogsterin talosta Raatihuoneenkadun ja Kirkkorinteen kulmasta. Tilat omistava yrittäjä Veikko Lindholm haluaisi vuokrata koko noin 1 000 neliön tilat. Nykyisten vuokralaisten sopimus päättyy keväällä 2014.

Tukiyhdistyksen toiveissa olisi saada kauppahalli käyttöön samoihin aikoihin.

Se tuskin toteutuu, jos toriparkki päätetään rakentaa ja kauppahalli tulee torille. Parkin rakennustyöt alkaisivat aikaisintaan 2015 syksyllä ja kestäisivät noin 1,5 vuotta.

– Sitten odottaisimme niin kauan kuin se valmistuu.

Rautvirta väläyttelee yhtenä mahdollisuutena vieläkin keskeisempää paikkaa.

– Sokoksen talohan kuulemma puretaan. Siinä olisi kauppahallille hyvä paikka, josta pääsisi Raatihuoneenkadulta läpi Hallituskadulle.

Vetäjä kehiin

Marja Rautvirta korostaa, että yhdistys itse ei aio kauppahallia rakennuttaa.

– Nyt pitää saada vetäjä, joka hankkisi investoijia, koska halukkaita kauppiaita olisi kyllä tulossa. Veikko Lindholmiakin kysyimme, mutta hän ei halua lähteä hankkeeseen mukaan.

Yhdistyksellä on tiedossaan pari yrittäjää, jotka saattaisivat olla valmiita kauppahallihankkeen vetäjiksi. Nimiä Rautvirta ei vielä kerro. Heistä yhdistys valinnee toisen johtoon.

Kauppahallin tukiyhdistys pitää kokouksen seuraavan kerran tammikuun puolivälin tienoilla.

Yhdistys rekisteriin

Hämeenlinnan kauppahallin tukiyhdistys odottelee Patentti- ja rekisterihallituksesta virallista hyväksyntää yhdistykselleen, joka perustettiin vasta syksyllä.

Lisäksi taannoiset kesälomat ja tuleva joulu hidastavat kauppahallihankkeen etenemistä.

Jäseniä yhdistyksellä on jo toistasataa. (HäSa)

Menot