Kanta-Häme

Tukkirekan kaatunut perävaunu katkaisi liikenteen kymppitiellä

Torstai-iltapäivänä puoli viiden jälkeen valtatie 10:llä alkoi Hämeenlinnan ja Tuuloksen välillä näkyä jarruvaloja. Pian koko liikenne seisoi kahteen suuntaan.
 
Syynä oli tukkirekka, jonka täydessä lastissa ollut perävaunu oli kaatunut poikittain valtatielle. Onnettomuus sattui valtatie 10:n ja Rouvintien risteyksessä, kilometrin verran Eteläisten risteyksestä Hämeenlinnaan päin.
 
Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen mukaan kuljettaja oli kääntynyt Rouvintieltä itään päin kymppitielle. Mutka oli ollut sen verran tiukka, että perävaunun rengas oli lipsahtanut ojan puolelle ja kaatanut perävaunun.
 
Kyydissä olleet tukkipuut olivat kuitenkin levinneet pitkin maantietä. Kukaan ei loukkaantunut onnettomuudessa.
 
Kuljettaja ei jäänyt toimettomaksi, vaan alkoi rekan omalla nosturilla kerätä tukkeja ja pinota niitä tien reunaan. Hän yritti myös nostaa itse perävaunua, mutta vaunu oli lastin kanssa liian raskas.
 
Ohikulkija auttoi
Paikalle saapui ensimmäiseksi pelastuslaitos hieman ennen kello 17:ää. Poliisi saapui paikalle iltapäiväviiden jälkeen.
 
Aluksi autoilijat pääsivät kiertämään onnettomuuspaikan Rouvintietä pitkin, mutta kun perävaunun nostaminen aloitettiin, tie katkaistiin kokonaan.
 
Nostotyötä nopeutti paikalle sattunut hakeauton kuljettaja, joka auttoi perävaunun nostamisessa. Päivystävä palomestari kiittää sekä tukkiauton että hakeauton kuljettajia ripeästä toiminnasta.
Liikenne käytännössä seisoi tiellä, ja valtatie avattiin vasta 17.30:n jälkeen, kun tie oli raivattu. Ohjausta tai opastusta ei ollut, mikä aiheutti pitkäksi venyneissä autojonoissa hämmennystä.
Ihmiset kulkivat pimeällä maantiellä katsomassa, miksi liikenne seisoi.
 
Radion liikenneonnettomuustiedotekin tuli vasta, kun tie oli avautunut. (HäSa)