Kanta-Häme

Tuleeko Ahveniston hyppyrimäestä mainostorni?

 

Ahveniston hyppyrimäen pelastamiseen ja näköalakahvilaan tähtäävää Huippuideaa ei ole haudattu, vaikka aiheesta ei mitään pimeimmän talven aikaan kuulunutkaan. Päinvastoin, toteutuminen on yhä todennäköisempää, iloitsee Satu Oksanen mäen pelastamispartiosta.
 
Mäestä porattiin joulukuun alussa useita näytepaloja, joita Hamkin rakennustekniikan väki on rusikoinut kaikenmoisissa lujuustesteissä. Betoni ja teräsrakenteet ovat kestäneet hyvin.
 
– Laboratoriossa tehdään vielä jatkotutkimuksia, mutta jo alustavien tutkimustulosten perusteella on varmaa, että torni on hyvässä kunnossa. Kyllä me olemme nyt aika varmoja, että projekti toteutuu, Oksanen kertoo.
 
Seuraava askel on korjaussuunnitelman laatiminen sekä varoja mäen kunnostamiseen keräävän yhdistyksen perustaminen. Mäkiaktiivit toivovat saavansa paikalliset yritykset mukaan pelastustalkoisiin, mahdollisesti esimerkiksi mainostilaa vastaan. 
 
Tuleeko mäestä siis jättimäinen mainostorni?
 
– Ei nyt sentään. Mainoksia voi tulla, mutta hyvällä maulla ja tornin sisäpuolelle. Olemme ajatelleet, että tornin portaita voisi ”myydä” yrityksille, kun ne on muutenkin kunnostettava, Oksanen toppuuttelee.
 
Kun mäkiaktiivit puhuvat kunnostamisesta, he eivät muuten tarkoita mäen palauttamista alkuperäiseen käyttöön vaan korjaamista käyttöturvalliseksi näköalapaikkaa ajatellen.
 
Mahdollisissa suunnitelmissa siintää myös jonkinlainen talviurheilukeskus.
 
Mikään ei kuitenkaan estäisi entisöintiä ihan hyppytarkoitukseen. Facebookissa veteraanimäkihyppääjien ryhmässä aiheesta on jo intoiltu.