Kanta-Häme

Tuleeko Amarillon tarjoilijoista sirkustaiteilijoita?

Osuuskauppa Hämeenmaa tiedotti, että Lahdessa uusittava ravintola Amarillo antaa henkilökunnalleen uudenlaisen roolin. Tarjoilija on jatkossa entertrainer. Ryhmäpäällikkö Minna Kainulaisen mukaan kysymys ei ole sirkustempuista.

Mitä entertrainer käytännössä tarkoittaa?

– Uuden Amarillon konseptiin kuuluu The Table -palvelu, johon myymme perjantaisin ja lauantaisin paikkoja. Koko ryhmän ei tarvitse olla samaa seuruetta. Sekä ruoassa että palvelussa on elämyksellisyyttä enemmän kuin normaalisti ruokaravintolassa.

Ruoassa on esimerkiksi liekityselementtiä, ja tarjoilu sisältää show-meininkiä sekä kokkien että tarjoilijoiden osalta. Konseptiin sisältyy, että tarjoilijat ovat entertrainereita, kokit chefftrainereita ja baarimestarit bartrainereita.

Miten uusi rooli muuttaa tarjoilijan työtä?

– Tarjoilija käyttää pelisilmää palvelutilanteessa. Jos hän kokee, että asiakas on vastaanottavainen ja juttutuulella, hän voi istua pöytään ja ottaa tilauksen vastaan jutustellen. Täten palvelu ei ole ihan aina ennalta arvattavaa.

Toivomme tarjoilijalta enemmän heittäytymistä, mutta ei tarvitse opetella mitään sirkustemppuja. Tarjoilijan täytyy olla mukana persoonalla. Emme ole olleet jäykistelijöitä ja haluamme vahvistaa tätä ominaisuutta.

Ovatko entertrainerit tulossa vuoden 2019 alussa Hämeenlinnassa avattavaan Amarilloon?

– Kyllä. Hämeenlinnassa avataan uuden konseptin Amarillo. Uuden konseptin Amarilloja on jo useita Suomessa. Uudistamme ravintoloitamme pikkuhiljaa lisää ja lisää. HÄSA