fbpx
Kanta-Häme

Tuleeko kaupunkiin DHL-automaatti?

DHL:n pakettiautomaatin avaamista Hämeenlinnaan on odotettu talvesta saakka. Nyt automaatti on luvattu saapuvaksi syyskuun loppuun mennessä.

Milloin ja mihin automaatti on tarkalleen tulossa, DHL:n toimitusjohtaja Peter Ervasalo?

– Automaatti avataan hyvin suurella todennäköisyydellä syyskuun loppuun mennessä, kun teemme suuren lisäyksen koko maan mittapuulla. Lopullista valintaa paikan suhteen ei ole tehty, mutta meillä on hyviä vaihtoehtoja. Sen verran voin sanoa, että kaupan yhteyteen.

Aikaisemmin on uutisoitu, että automaatit toimisivat sormenjälkitunnistuksella. Näin ei ilmeisesti kuitenkaan ole?

– Ei. Allekirjoittaminen tehdään automaatilla sormella kynän sijaan. Olemme suunnitelleet sormenjälkitunnistusta, mutta toistaiseksi tuon tekniikan toteuttaminen ei ole tullut ajankohtaiseksi. Se vaatisi myös sormenjälkirekisteriä.

Miten pakettiautomaattien koekäyttö on onnistunut?

– Meillä on 30 koekäytössä olevaa automaattia, joista jokainen säilytetään, ja vain kolmen paikkaa joudutaan vaihtamaan. Käyttöaste on ollut erittäin hyvä. On ollut hienoa huomata, että ihmiset käyttävät automaattejamme. Keskimäärin paketti noudetaan saapumispäivän aikana. Nopein aika on ollut alle kymmenen sekuntia.

Miten tästä eteenpäin?

– Alku on onnistunut niin hyvin, että olemme nyt valmiita suureen lisäykseen. Uusia automaatteja tulee enemmän kuin ensimmäisessä satsauksessa. HÄSA

Menot