Kanta-Häme

Tuleeko Power Expertin tilalle?

Kodinkoneliike Expertissä Hämeenlinnan Tiiriössä on loppuunmyynti.

Miksi, toimitusjohtaja Mika Aro?

– Aika on ajanut Expertin konseptin ja tilan ohi Hämeenlinnassa. Toimitilat ovat vähän liian pienet.

Milloin toiminta loppuu?

– Kevään aikana.

Onko Tiiriöön tulossa Expertin kanssa samaan Expert AS -konserniin kuuluva Power-ketjun myymälä?

– Tavoitteena on tulla Hämeenlinnaan. Se on kiireellisyysjärjestyksessä meille tärkein kaupunki. Olemme katsoneet pidemmän aikaa sieltä sopivaa tilaa. Power-konsepti tarvitsee noin 1 500–2 000 neliömetriä tilaa.

– Tilaneuvottelut ovat hyvin pitkällä. Tavoitteena on, että Hämeenlinnaan saataisiin tämän vuoden jouluksi Power auki. Ehkä jopa tämän kuun aikana pystymme kertomaan uudesta tilastamme.

Mitä on tulossa Expertin tiloihin?

– Ei ole tietoa. Se on meillä vuokratilana.

Mitä tapahtuu Expertin henkilökunnalle?

– Muistaakseni töissä on seitsemän henkilöä. Jos meille tulee liike (Power) Hämeenlinnaan, meillä on sitten hyvää henkilökuntaa olemassa.

Miksi Power haluaa sijoittua juuri Tiiriöön?

– Se on keskeinen kaupan alue. Olemme hintavetoinen konsepti, eli meille kulutaso on tärkeä, kun tarvitaan paljon neliöitä. Se käytännössä rajaa kauppakeskusvaihtoehdot pois.

– Asiakaspalvelun kannalta on mukavampi, että autolla pääsee talon eteen. Asiakkaan kannalta on hyvä, että alueella on useampia saman alan liikkeitä.

Miten Power eroaa Expert-konseptista?

– Powerissa koko toimintamalli alkaen logistiikkaketjusta on optimoitu niin, että voisimme myydä tuotteet mahdollisimman halvalla. Meillä on myös Power.fi-nettikauppa. Pyrimme säätämään hintamme niin, että se olisi aina halvin kilpailijoihin nähden. Kun hinta päivittyy nettikauppaan, se päivittyy useamman kerran päivässä myös myymälöiden sähköisiin hintalappuihin.

Miten Power eroaa Gigantista?

– Isoin ero on tuo sähköinen hinnoittelu. Sijoitumme mielellämme lähelle Gigantin myymälöitä, että asiakkaat voivat itse käydä vertaamassa hintoja.

Riittääkö molemmille jalansijaa ja asiakkaita?

– Uskon, että riittää. Kodinkonekaupassa on ollut vahva pudotuspeli käynnissä. Suurimmat ovat kasvaneet, ja pienempiä on pudonnut. Power on ottanut kaikilta tasaisesti pois.

Mikä tavoite Powerilla on?

– Meillä on 31 Power-myymälää auki. Tuorein avattiin Iisalmeen viime viikolla. Tämän vuoden lopussa myymälöitä tulee olemaan 35–36. Avaamme myös Jyväskylään, Ouluun ja Kotkaan myymälät vielä tänä vuonna.

Minkälaista markkinaosuutta tavoittelette?

– Meidän markkinaosuutemme on 15 prosenttia ja markkinajohtaja Gigantin 25 prosenttia. Totta kai haemme ykkössijaa pitkällä aikajänteellä. Uskoisin, että tämän vuoden jälkeen olemme markkinakakkonen. HÄSA

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic