Kanta-Häme

Tuleeko seniorilaulajien SM-finaalissa tänään voitto?

Riihimäkeläinen iskelmälaulaja ja rumpali Raimo Turtiainen on edennyt Seniorilaulaja  SM 2016 -finaaliin. Loppukilpailu lauletaan tänään Aulangolla.

Minkälainen tausta sinulla on musiikin parissa?
– Olen aloittanut 60-luvun puolivälissä. Silloin oli paljon lavoja ja tanssipaikkoja, ja silloin soitettiin kymmenkunta vuotta aika tiiviisti. Kun alkoi aktiivinen työelämä, ei juurikaan käyty keikoilla, koska työ vei kaiken energian. 
– Kun jäin kymmenen vuotta sitten eläkkeelle, perustin uudelleen bändin Raimo Turtiainen ja Tanssiorkesteri Pojat, ja sillä pohjalla jatketaan tänä päivänä.

Miten on keikkoja piisannut?
– Ihan mukavasti. Olemme 4–6 keikkaa kuukaudessa tehneet. Kun suuret ikäluokat jäävät eläkkeelle ja ovat entistä vetreämpiä ja hyviä tanssijoita, esimerkiksi senioritanssit ovat meidän kovia työllistäjiä.

Minkälainen taso Seniorilaulaja SM 2016 -kilpailussa on ollut?
– Tuomarit ovat pitäneet tasoa hyvänä. Tuomareina on esimerkiksi tangokuningas Jaska Mäkynen ja Matti Heinivaho, joka on tähti menneiltä vuosikymmeniltä ja paljon muita musiikin ammattilaisia.

Minkälaisilla kappaleilla olet laulanut itsesi finaaliin?
– Alkukilpailuissa lauloin Kirkan Varrella virran ja Matin ja Tepon Kissankultaa. Välierissä lauloin Markku Aron kappaleen Hyvännäköinen ja Saanhan viimeisen tanssin.

Mitä aiot esittää finaalissa?
– Mulle on langennut taas tämä Hyvännäköinen, joka on Tom Jonesin alkuperäisesittämä. Eli kävi ihan hyvä tuuri.

Miltä 17 hengen finaaliporukka vaikuttaa?
– Erittäin hyvätasoiselta. Kuulin välierässä vain puolet esityksistä.

Kävi kisassa miten kävi, miten osallistuminen voi vaikuttaa tulevaisuuteesi?
– Eihän tässä varmaan maailma räjähdä millään tavalla, mutta uskon ja toivon, että keikkarintamalla vähän vauhti piristyy. Olen puuhaamassa uutta kappaletta. Toivottavasti päästäisiin sitä vuodenvaihteen paikkeilla tekemään.

– Raimo Turtiainen ja Tanssiorkesteri Pojat on tehnyt kaksi täysimittaista albumia ja ollaan parissa kokoelmassa mukana.

Mitä muuta Raimo Turtiaisen elämään mahtuu kuin musiikkia ja keikkailua?
– Mulla on tytär, jolla on neljä poikaa. Kaikki harrastavat aktiivisesti salibandya. Olen tässä kuviossa kolmen koon tekniikalla: kuljeta, kannusta ja kustanna omalta pieneltä osaltani. Loppuaika menee mökillä.

 

Raimo Turtiainen esiintyy finaalissa 70 plus -sarjassa, kuten myös Hämeenlinnan Iittalassa asuva Pirkko Heino. Mukana on myös Anne Siekkinen Somerolta.

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic