Kanta-Häme

Tuleeko street food -ketju Fafa's Hämeenlinnaan?

Helsinkiläinen, viisi vuotta toiminut street food -ketju Fafa’s suunnittelee laajentavansa 14 kaupunkiin, joista yksi on Hämeenlinna.

Tällä hetkellä ravintoloita on Helsingin lisäksi Turussa, Lahdessa, Tampereella ja Jyväskylässä yhteensä 12.

Näistä neljä toimii franchising-periaatteella. Fafa’s etsii franchising-yrittäjää ja liikepaikkaa parhaillaan myös Hämeenlinnasta.

Joko yhteistyökumppani ja ravintolan paikka ovat löytyneet, Fafa’sin franchise-koordinaattori Jarno Tuliara?

– Joku kontaktointi on tullut potentiaaliselta yrittäjältä että Linnan Kehitykseltä liikepaikka-asiassa. Mitään konkreettista en osaa kertoa, koska pääsisimme mahdollisesti aukaisemaan.

Onko olemassa takarajaa?

– Ei. Asiat voivat edetä nopeastikin, jos yrittäjä ja liikepaikka löytyvät nopeasti.

Suunnittelette laajentavanne myös Vaasaan, Poriin, Kouvolaan, Kuopioon, Kotkaan, Saloon, Porvooseen, Mikkeliin, Rovaniemelle, Ouluun, Joensuuhun, Lappeenrantaan ja Seinäjoelle?

– Kaikki Suomen kaupungit, joissa on vähintään 50 000 asukasta, ovat meidän kohteitamme tässä vaiheessa.

Minkälaista liiketilaa etsitte?

– Hämeenlinnasta ei ole liikepaikkaa vielä. Koko ajan keskustellaan vuokranantajien kanssa liikepaikka-asioista. Haluamme keskustaan katutasoon tai kauppakeskus Goodmaniin.

Mitä street foodilla tässä yhteydessä tarkoitetaan?

– Meidän ruokamme on gourmet street foodia, eli teemme hyvää katuruokaa, joka on fast foodin ja ravintolan välimaastossa. Teemme itse kaiken alusta loppuun hyvistä raaka-aineista. Se on laadukasta ja nopeaa.

Mitä menusta löytyy?

– Se on kaikkialla sama. Se on kasvispainotteinen, välimerellinen menu: on falafeleja, humusta, tsatsikia. On siellä kanaa ja naudanlihaakin. Helppoja, maukkaita, terveellisiä raaka-aineita.

Millainen on hintataso?

– Jos Mäkkärissä saa hampurilaisaterian 8 eurolla, meillä se on pari, kolme euroa kalliimpaa. Meillä annos on aika erikokoinen ja ravitsevampi. HÄSA

Päivän lehti

6.6.2020