Kanta-Häme

Tulivatko huokeat taksikyydit jäädäkseen?

Aihekuva: Tapio Tuomela

Sibelius-fantasiaan suuntaavat hämeenlinnalaiset pääsevät kimppataksilla torille huokeaan hintaan eli tavallista huomattavasti edullisemmin.

Mistä on kyse, Taksi Hämeen toimitusjohtaja Juha Sirviö?

– Tapahtuman järjestäjät toivoivat, että torin laidalla liikkuisi (perjantain ja lauantain) aikana mahdollisimman vähän autoja. Sitä kautta lähdimme kampanjaan mukaan.

Tulivatko huokeat kimppataksit jäädäkseen?

– Tässä on kyse viikonlopun kestävästä kampanjasta. Pitkin syksyä on tosin tulossa samankaltaisia tarjouksia. Suunnitteilla on ainakin HPK:n kanssa etkokyydityksiä.

Miten kyyti käytännössä toteutuu?

– Ideana on kerätä auto täyteen (neljä henkilöä) väkeä ja viedä torille (kello 16–19). Emme hae samaan kyytiin pyrkiviä kuitenkaan eri puolilta kaupunkia vaan samasta osoitteesta. Esimerkiksi naapurit voivat hyödyntää palvelua.

Onko sattumaa, että samana päivänä (perjantai 21.9.) Hämeenlinnaan rantautuu Kyyti-sovelluksen kautta tilattava taksipalvelu?

– Kyseessä on kilpailijan sovellus. Me käytämme Valopilkku-mobiilisovellusta.

Kuinka suosittu on mobiilisovellus, jolla voi tilata itselle taksin?

– Kaikilla alkaa olla jo älypuhelin. Kuukaudessa, pääasiassa nuoret aikuiset, tilaavat meiltä noin 4 000 kyytiä mobiilisovelluksen kautta. Se on noin 10 prosenttia tilauksista.

Pääkaupunkiseudun kova kilpailu taksikyytiläisistä on alkanut edetä sisämaahan. Mikä on Taksi Hämeen valttikortti?

– Meidän valttimme on, että olemme toimineet pitkään alalla ja tulleet tutuiksi kantahämäläisille. Kilpailuun kirittäminen on tervetullutta. Sen pitäisi näkyä kaikkien taksien asiakaspalvelussa. HäSa

Päivän lehti

21.1.2020