Kanta-Häme

Tulkkina eläimen ja ihmisen välillä

Mitä muut ajattelevat minusta? Sitä Petteri Wahlman on ajatellut viime vuosina paljon.

Lokakuun alussa Wahlman rohkaistui. Puolentoista vuoden harkinnan jälkeen hän lopetti pokerin ammattilaisuran ja perusti yrityksen nimeltä Owlsoul. Yrityksen toimialaa on eläinkommunikointi.

Eläinkommunikoinnilla tarkoitetaan eläimen kuuntelua.

– Kun eläimeen keskittyy, pystyy havainnoimaan eläimen tuntemuksia. Eläinkommunikoijan tehtävä on tulkita eläimen viestejä.

Wahlmanin mukaan moni suhtautuu eläinkommunikointiin skeptisesti. Niin hän itsekin teki ennen kuin tutustui alaan.

Entinen pokeriammattilainen törmäsi eläinkommunikointi-sanaan netissä surffaillessaan. Kiinnostus heräsi, ja Wahlman alkoi ottaa asiasta selvää.

– Prosessi oli pitkä, sillä olin hyvin epäileväinen asian suhteen. Mietin, mihin kommunikointi perustuu ja onko se ympäripyöreää puhumista.

Testausmielessä Wahlman lähetti lapsuudenkotinsa kissan kuvan yhdelle eläinkommunikoijalle. Hän halusi kokeilla, millainen palaute kissasta tulee takaisin.

Eläinkommunikoijan tiedot kissasta ja sen luonteesta pitivät kutinsa. Wahlman otti yhteyttä toiseen kommunikoijaan, koska epäili edelleen, että ensimmäinen oli osunut tuurilla oikeaan luonnekuvaukseen ja eläimen lempi-ihmiseen.

– Toisen jälkeen alkoi tulla olo, ettei eläinkommunikointi ollut huijausta. Otin yhteyttä kolmeen eri kommunikoijaan ja sain kaikkiaan kymmenen eri eläinkommunikointia. Ihmettelin, mistä nämä saivat eläimestä niin paljon oikeaa tietoa.

Asiasta innostuneena Wahlman alkoi itse opiskella alaa. Hän luki kirjoja ja harjoitteli omien kissojensa kanssa. Eläinkommunikointikurssilla hän pääsi harjoittelemaan kommunikointia muutaman vieraan eläimen kanssa. Siitä syntyi innostus, vaikka ala tuntui ensin vaikealta.

– Mielen pitää olla tyhjä muista ajatuksista, muuten eläintä ei kuule.

Wahlman kertoo, että eläimiltä saa paljon tietoa. Usein ne tulevat erilaisina tuntemuksina, jotka Wahlman pukee sanoiksi. Hänelle tulee mieleen myös kuvia, jotka hän muuttaa sanoiksi.

Ihmiset haluavat tietää usein lemmikkiensä ajatuksia ja miten ne kotonaan viihtyvät. Eläimiltä ihmisille tulee usein toiveita, jos ne haluaisivat jonkin asian olevan toisin.

– Aika usein lemmikit toivoisivat, että omistajat olisivat enemmän eläimelle läsnä ja saatavilla.

Wahlmanin mukaan eläimet voivat pääsääntöisesti hyvin, mutta toimivat omistajiensa ”pesusieninä” eli imevät ihmisen murheet ja paineet.

– Jos ihminen ei voi hyvin, ei eläinkään usein voi.

Wahlman sanoo, että eläinkommunikoinnista saa konkreettista hyötyä, sillä eläimen hyvinvointi on ihmiselle tärkeää.

– Tilanteessa voi tulla esille käänteentekeviä asioita. Eläimillä on ajatukset ja tunteet. Moni alkaa nähdä lemmikkinsä eri tavalla. Esimerkiksi pikkukoirilta tulee usein isoja ajatuksia.

Wahlmanin mukaan omien eläinten parissa omat ajatukset usein sekoittavat kommunikointia eläimen kanssa.

Sen vuoksi hän ei myöskään tee kommunikointia ”livetilanteessa” vaan siten, että omistaja lähettää hänelle eläimensä kuvan. Mitään taustatietoja ei tarvita. Yhden eläimen parissa Wahlman viettää aikaa noin kaksi tuntia.

– Livetilanteessa on aina hälinää. Tämä vaatii sen, että on rauhallista ja mieli tyhjä.

Wahlmanin mukaan eläinkommunikointikoulutusten jälkeen suhde omiin kissoihin muuttui. Etenkin Wahlman ymmärsi paremmin arkaa Lumoa.

– Suhteemme syveni, ja kissan arkuus lähti pois.

Tässä tullaankin juuri siihen pointtiin, joka Wahlmanin mukaan tulee kerta toisensa jälkeen eläinten kanssa esille.

– Eläimet ovat tyytyväisiä, kun ihminen kuuntelee heitä.

Mitä sitten Wahlmanin ratkaisusta on ajateltu?

– 95-prosenttisesti pelkkää hyvää. Tämä on mun juttu. Taloudellisesti tällä ei tietenkään rikastu, mutta ei raha ole elämässä tärkeintä. Hienointa on se, kun voi auttaa muita. HÄSA

Päivän lehti

17.2.2020