fbpx
Kanta-Häme

Tunnelma lämpiää Helsingissä – Sipilälle rajut terveiset Rautatientorin kupeesta

Mielenosoittajia on alkanut kerääntyä Helsingin ydinkeskustaan. Kello Helsingin Rautatientorilla 11 alkavaan suurmielenosoitukseen odotetaan kymmeniätuhansia ihmisiä. Hieman kymmenen jälkeen aamulla torilla oli vielä väljää.

Lännen Median paikan päällä olevan toimittajan arvion mukaan paikalla on noin nelisen tuhatta ihmistä.

– Porukkaa on jo kohtalaisesti, mutta vielä mahtuu sujuvasti kulkemaan. Ihmisillä on paljon ilmapalloja ja kylttejä mukanaan, toimittaja Hannamari Ahonen kertoo Rautatientorilta.

Rautatientorin välittömässä läheisyydessä, Postitalon edessä mielenosoituskylttejä pitelivät Tehyn punaisiin takkeihin pukeutuneet hoitoalan työntekijät Päivi Seila ja Terhi Pokkinen.

Helsingissä sairaanhoitajana kolmivuorotyötä tekevä Seila lähti mielenilmaukseen, sillä hän pitää Juha Sipilän (kesk) hallituksen leikkausesitystä epäoikeudenmukaisena.

– Meiltä ollaan viemässä palkasta iso osa. Ne eivät ole mitään lisiä vaan haittatyökorvausta siitä, että olemme juhannukset ja joulut ja illat töissä.

Pokkinen työskentelee Helsingissä laboratoriohoitajana. Hän on samoilla linjoilla Seilan kanssa, mutta lisää, että kolmivuorotyö on niin raskasta, että jos hallituksen esittämät 8 päivää lähtee vuosilomasta pois, vanhemmat eivät enää jaksa tehdä vuorotyötä.

– Itse olen yksineläjä pääkaupunkiseudulla. Jos leikkauksiin mennään, minun täytyy tehdä sen jälkeen kahta tai kolme työtä.

Pokkinen lähettää myös rajut terveiset Sipilän hallitukselle:

– Toivottavasti kaatuu ennen joulua!

Sanomatalon ja rautatieaseman välissä ilmapalloja jakava OAJ:n järjestöasiamies Kaj Raiskio pitää hallituksen esittämiä keinoja väärinä ja sopimusoikeuteen puuttumista huonona ratkaisuna.

– Uskomme, että neuvottelupöydän kautta löytyvät parhaat tulokset.

Myös Rautatientorille kokoontuneet Posti- ja logistiikka-alan unionin työntekijät vannoivat kaikki sopimusyhteiskunnan nimiin.

– Tulin tänne sen takia, että saisimme jonkinnäköiset suitset hallituksen nykyiselle toiminnalle. Kaikki tietävät, mistä on kyse. Haluamme palauttaa sopimusyhteiskunnan. Ei pakkolakeja, ei sanelupolitiikkaa, vaan sopimisen tielle, sanoo Tero Kelkka, joka työskentelee alueellisena pääluottamusmiehenä posti- ja logistiikka-alan unionissa Kouvolassa.

Posti- ja logistiikka-alan unionin, pääluottamusmies Hannu Lahdenperä Helsingistä puolestaan sanoo, että hän toivoisi hallitukselta enemmän malttia ja järkeä.

– Aletaan porukalla sopimaan asioita, ei pakottamalla. Pannaan Suomi kuntoon.

Menot