Kanta-Häme

Tuntematon mies palautti vanhukselle kadonneen rollaattorin, seuraavaksi turvaketju revittiin auki ja toinen mies vei rahat

Iäkäs hämeenlinnalaisnainen sai puhelun nimellään merkityn rollaattorin löytäjältä, ja päästi mahdollisesti varkaan rappuun. Omainen kehottaa miettimään, kannattaako nimeä merkitä näkyvillä olevaan omaisuuteen.
Kuvituskuva.

Hämeenlinnassa tapahtui viime lauantaina varkaus, jonka uhriksi joutui iäkäs, yksin asuva nainen.

Naisen käyttämä rollaattori oli kadonnut muutamia päiviä aikaisemmin, ja lauantai-iltana hän sai puhelun Antiksi esittäytyneeltä mieheltä, joka kertoi löytäneensä rollaattorin ja haluavansa palauttaa sen.

Nainen kertoi osoitteensa soittajalle. Mies toi rollaattorin kerrostalohuoneiston kotiovelle asti, ja nainen antoi miehelle 20 euroa vaivanpalkkaa.

Pian tämän jälkeen ovelle ilmestyi toinen mies, joka riuhtaisi varmuusketjulla lukitun oven auki. Mies vaati naiselta rahaa ja sai saaliikseen useita satoja euroja.

– Äitini kotiavaimet saattoivat kadota ensimmäisen miehen vierailun yhteydessä. Ovi oli kiinni myös varmuusketjulla, mutta se ei pidätellyt rahat vienyttä miestä, uhriksi joutuneen naisen poika kertoo.

– Toista, rahat vienyttä miestä oli ilmeisesti auto odottamassa pihalla. Siitä ei ole täyttä varmuutta, toimivatko miehet yhdessä, poika kertoo. 

”Liikunta-apuvälineitä kuten rollaattoreita tai lastenrattaita ei pitäisi merkitä henkilökohtaisilla tiedoilla.”

 

Varkauden kohteeksi joutuneen naisen poika epäilee, että tekijä tai tekijät saattoivat olla myös rollaattorin katoamisen taustalla ja valikoineet uhrinsa rollaattorin perusteella.

– Äiti oli merkinnyt rollaattoriin ainakin nimensä ja mahdollisesti muita yhteystietojaan, ja hän on toisinaan säilyttänyt sitä myös lukitsemattomissa tiloissa talon takaovella.

Poika kehottaa ikäihmisten läheisiä keskustelemaan vanhusten kanssa tavaroiden säilytyksestä ja siitä, miten paljon käteistä on tarpeen säilyttää kotona.

– Haluan varoittaa ihmisiä, että liikunta-apuvälineitä kuten rollaattoreita tai lastenrattaita ei pitäisi merkitä henkilökohtaisilla tiedoilla, eikä niitä kannata säilyttää lukitsemattomissa tiloissa.

Hämeen poliisi vahvistaa, että tapauksesta on tehty rikosilmoitus. Tapausta tutkitaan varkautena. HäSa

Päivän lehti

15.8.2020