Kanta-Häme

Tunti viikossa hyvään

Hyvien Tekojen Kampanjan alainen Anna tunti viikossa -tempaus starttaa 5.6. maanantaina.

Idean äiti on Hämeenlinnassa pari vuotta asunut opettaja Tiina Niskanen. Muutettuaan Hämeenlinnaan hän huomasi, että kaupungin erilaisista vapaaehtoistyön mahdollisuuksista on hankala saada selkoa ja voisi olla helpompiakin tapoja päästä toimintaan mukaan. Tästä virisi ajatus tempauksesta, jossa kaupunkilaisia kutsutaan mukaan hyvin matalalla kynnyksellä tutustumaan erilaisiin vapaaehtoistyön muotoihin ilman sitoutumispakkoa.

Tempauksen ideana on tarjota ”näytetunteja” erijärjestöjen toiminnasta tai muista vapaaehtoistyön malleista hämeenlinnalaisille. Viikolle on rakennettu lukujärjestys, mistä tarjontaa voi tarkastella. Lukkari löytyy Hyvien tekojen kampanjan FB-sivulta, verkkosivulta (www.hyvientekojenkampanja.fi) ja paperisia versioita on jaossa Palvelupiste Kastellissa.

Viikko huipentuu perjantaina torille yhteiseen Anna tunti viikossa -juhlaan. Torilta löytyy tempaukseen osallistuneita järjestöjä ja juhlan huipentaa Toimi-hankkeen biisipajan tuottama keikka, jossa nuoret muusikot esittävät omia biisejään Matti Johannes Koivun johdolla. Torijuhla alkaa klo 14.30.

Mainos