Kanta-Häme

Tuolitanssissa on lupa heittäytyä rytmin vietäväksi

Tuoli on kaikille läpeensä tuttu väline. Väärin. Nykyään se on myös kuntoiluväline, jossa voi haastaa itsensä mitä riemastuttavimmalla tavalla; esimerkiksi istumisen sijaan heittäytymällä rytmin vietäväksi ja ketkuttamalla kehoaan aistikkaasti musiikin tahdissa.
 
– Kuka tahansa voi aloittaa tuolitanssin, vaikkei olisi koskaan intohimoisesti liikkunutkaan, vakuuttaa ohjaaja Reija Siltanen.
 
Tuolitanssin sensuellin itseilmaisun kehittäminen ja liikekielen opettelu sopii niin nuorille kuin vähän iäkkäämmillekin. Alaikäraja on 18 vuotta.
 
– Kuntoilumuoto on nuorten aikuisten suosiossa, mutta kyllä omia rajoja on ollut kokeilemassa myös eläkeikäisiä, Siltanen iloitsee.
 
Siltasen mukaan myös miehet ovat tervetulleita. Kurssissa yhdistyy tiiviisti tuolitanssi ja burleski. Tavoitteena on liikkua rajoja rikkoen kohti avointa itseilmaisua.
 
– Tarvitaan hieman rohkeutta heittäytyä esiintymään viettelevästi ja nauttia sen tekemisestä. Välillä on hyvä haastaa itseään. Voi yllättyä, millainen muutos on kurssin aikana tapahtunut.
Silinteri keikkuen
 
Tuolitanssin tiimellyksessä itsetuntemuksen ohessa myös kunto kohoaa kuin varkain.
 
– Harjoittelussa yhdistyvät hulluttelu, kehonhallinta ja hauskanpito. 
 
Kurssilla huomioidaan yksilölliset lähtötasot. Aluksi tuoliin tutustutaan fiilistellen.
 
– Kyse ei ole siitä, kuinka korkealle jalka nousee. Joillakin notkeus voi lähteä nilkan ojennuksesta, toisella taas akrobaattisemmasta suorituksesta. Kurssin aikana hiotaan koreografioita.
 
Kurssi huipentuu tuntiin, jossa saa halutessaan esiintyä kuin burleskitaiteilija ikään – korsettiin ja höyhenpuuhkiin sonnustautuneena silinterihattu keikkuen.
 
– Tuolitanssissa vapaudutaan estoista ja nautitaan liikkeen kauneudesta.
 
Tuolitanssia pääsee kokeilemaan maksutta My Flow´n syyskauden startissa sunnuntaina 18. elokuuta. 
 
Itseensä tutustumisen ja ylittämisen voi aloittaa 21. elokuuta lähtien varsinaisella tuolitanssikurssilta Siltasen, Tytti Liljedahlin ja Anna Luodin turvallisessa opissa. Jatkokurssi alkaa päivää aikaisemmin. Lisätietoa saa osoitteesta www.myflow.fi.
 

Päivän lehti

4.6.2020