Kanta-Häme

Tuomas Mikkola teki nopeasti kaupat Katinalan lihakaupasta

Katinalan Lihakaupan uusi yrittäjä Tuomas Mikkola, 31, uskoo kehittävänsä liiketaloudellisesti kauppojen myyntiä. Hän haluaa myös lisää tuotteita myyntiin yrityksen omalla nimellä.

– Uskon kehittäväni yritystoimintaa hyvällä palvelulla ja tuotekehittelyllä sekä helpottamalla asiakkaan ruuanlaittoa. Pyrin heti kevään aikana tekemään myymälöissä ilmeen kohotuksen (face lifting), Mikkola lupaa.

Mikkola osti Katinalan lihakaupan liiketoiminnan Tero Vihervaaralta. Kauppaan kuuluu Hattulan Katinalan lihankäsittely ja kauppa sekä Hämeenlinnan keskustan lihakauppa. Liiketoiminta siirtyy Mikkolan perustamalle yritykselle tammikuun viimeinen päivä.

– Katinalan lihakauppa on minulle toiveiden täyttymys. Kun kuulin tästä mahdollisuudesta, mieleeni tuli heti miljoona ideaa.

Mikkola on alun perin koulutukseltaan kokki. Hän on tehnyt töitä Helsingin huippuravintoloissa, kuten Kämpissä ja Nokassa. Hän opiskeli kuitenkin liiketaloutta ammattikorkeakoulussa, minkä jälkeen hän työskenteli pankeissa ja vakuutusyhtiöissä useita vuosia. Pari viime vuotta hän on pyörittänyt omaa konsulttiyritystä.

– Olen aina tiennyt, että haluan yrittäjäksi. Olen suunnitellut valmiin yrityksen ostamista. En ole kuitenkaan halunnut ravintolan omistajaksi.

Kun Mikkola kuuli viime marraskuussa Katinalan lihakaupan olevan myynnissä, hän otti heti yhteyttä yrityksen omistajaan Tero Vihervaaraan.

– Kolmen päivän kuluttua löimme jo kättä kaupasta.

Pienen lihayrityksen myynti on sesonkiluonteista. Mikkola halusi seurata paikan päällä, millaista on joulumyynti. Lihakauppa myi joulun alla muun muassa noin 2 000 kinkkua.

– Aion kehittää myyntiä sesonkien välissä kampanjoilla ja tapahtumilla. Tarkoitus on toimia niin, että asiakas poikkeaa useammin, Mikkola toteaa.

Mikkola on ehtinyt kysyä asiakkailta, kuinka usein he käyvät lihakaupassa.

– Asiakaskunta on hyvin vakiintunutta, mutta moni käy kaupassa satunnaisesti. Heidät on tarkoitus saada käymään useammin.

– Vajaan miljoonan euron liikevaihtoa on mahdollista kasvattaa palvelulla, hyvillä tuotteilla ja kauppiaan omalla intohimolla.

Katinalan pienessä lihajalostetehtaassa käsitellään lihaa ja palvataan sitä sekä valmistetaan omia makkaroita. Liiketoimintakauppaan kuuluvat myös yrityksen omat jalosteet, jotka Mikkola aikoo myös säilyttää valikoimissa.

– Oma lihankäsittely säilyy ja sitä kehitetään. Kun esimerkiksi kinkku palvataan täällä, se on paljon parempaa kuin kaupan kinkku.

Entinen kokki haluaa käyttää ammattitaitoaan tuotteiden ja myymälän kehittämiseen. Mikkola aikoo saada muun muassa oman pippurikastikkeensa myyntihyllyyn.

– Joulun alla huomasin asiakkaiden tarpeen. Eräs asiakas kysyi, kuinka paljon tarvitaan lihaa karjalanpaistiin.

– Voin kertoa koko reseptin karjalanpaistiin. Nettiin voin tehdä videon, miten pihvi paistetaan.

Yrityksen pyörittäminen sitoo yrittäjää erittäin paljon. Tuomas Mikkola kertoo olevansa täysin tietoinen tästä.

– Kerroin kihlatulleni, että yritys todennäköisesti sitoo myös häntä. Meillä on edessä myös muuttaminen Helsingistä.

Tuomas Mikkolalle muuttaminen Hämeenlinnan seudulle on mieluinen paluumuutto. Hän on kotoisin Hattulasta. häsa

Päivän lehti

1.11.2020

Fingerpori

comic