Kanta-Häme

Tuomelan 6.-luokkalaiset jatkavat parakeissa

Loppukesästä Tuomelan koulun remontti valmistuu, ja suurin osa Tuomelan alakoululaisista pääsee siirtymään parakeista uusiin tiloihin. Niihin eivät kuitenkaan mahdu kuudesluokkalaiset.

Osa vanhemmista on huolestunut siitä, että kyseinen ikäluokka on toisesta luokasta lähtien opiskellut väistötiloissa. Nyt väistöratkaisut jatkuvat parakeissa, mikä on yllättänyt jotkut vanhemmat.

Hämeenlinnan opetuspalveluiden tilaajapäällikkö Antti Karrimaan mukaan tilanteessa ei kuitenkaan ole mitään yllättävää.

Kuudesluokkalaiset siirtyvät syksyllä parakkeihin, sillä Hykin rakennuksessa opiskelu lopetetaan ensi syksynä, ja oppilaat siirtyvät sieltä parakkeihin odottamaan rakennuksen remonttia.

Kuudesluokkalaisten siirtyminen Hykin tiloihin 7.–9. luokkalaisten joukkoon taas oli päätetty jo aiemmin.

– Kokonaisuus on yhtenäiskoulu, ei 1.–6. luokkien ja 7.–9. luokkien erillisiä kouluja. Tuomelan rakennukseen ei alun perinkään ole suunniteltu kuin 1.–5. luokkien tilat, Karrimaa kertoo.

Lisäksi Tuomelan rakennuksessa ovat esikoululaiset. Sekin on kuulunut kaupungin suunnitelmiin remontin alusta lähtien.

– Tilanne on ollut samanlainen myös ennen koulun remonttia, jolloin kuudesluokkalaiset opiskelivat Hykin puolella.

Apulaisrehtori Johanna Hyytiän mukaan on ollut jo pitkään tiedossa, että kuudesluokkalaisille ei ole tiloja Tuomelassa.

– Osa heidän opetuksestaan on silti Tuomelan puolella, kuten taito- ja taideaineet. Niille on rakennettu uudet tilat sinne.

Toukokuussa järjestetään vanhempainilta, jossa kuudensien luokkien tilat käydään kunnolla läpi.

– Syy siihen, että ilta on vasta toukokuussa, on se, että silloin voisi jo päästä Tuomelan puolellekin katsomaan uusia tiloja samalla.

Myös vanhempainyhdistyksen varapuheenjohtaja Jenni Helenius kertoo, että on ollut jo pitkään tiedossa, että kuudesluokkalaiset siirtyvät yläkoululaisten tiloihin.

Vanhempainyhdistys toivoi jo tiloja suunniteltaessa, että jos joidenkin alakoululaisten kotiluokka on joka tapauksessa yläkoululla, niin paras ryhmä yläkoululaisten sekaan olisivat kuudesluokkalaiset.

Vanhempainyhdistyksen mukaan oppilaiden siirtyminen sisäilmaltaan huonon yläkoulun puolelta parakkeihin on tärkeä ja hyvä asia.

– Tärkeintä on, että oppilailla on terveelliset tilat, joissa kenenkään ei tarvitse sairastua sisäilman vuoksi, sanoo Helenius.

Heleniuksella on myös itsellään juuri kuudennelle luokalle siirtyvä lapsi, joka on käynyt perinteisessä koulurakennuksessa koulua vain puoli vuotta.

– Mielestäni nämä väistötilat on hoidettu niin hyvin kuin mahdollista. Opettajat ovat hoitaneet työnsä todella hyvin. On myös kiva, että kaikki koulun oppilaat ovat nyt Hätilänmäellä, eivätkä väistötiloissa ympäri kaupunkia. HÄSA

Päivän lehti

13.8.2020