Kanta-Häme

Tuomelan kenttä kutistuu puolikkaaksi

Tuomelan koulun urheilukentällä valmistellaan lähiviikkoina koulun väliaikaistilojen tuloa.

Kentän Hätilän koulun puoleiseen päätyyn vedetään valmiiksi vesi- ja viemäriliittymät sekä sähkökaapeloinnit. Itse väliaikaistilat perustuspalkkeineen saapuvat siten, että tilat ovat käyttökunnossa kevättalvella hiihtolomilta palattaessa.

Esimerkiksi viemäriliittymissä hyödynnetään Tuomelan koulun jo olemassa olevaa liittymää. Työt pyritään tekemään niin, ettei koko kenttää jouduta kaivamaan ylös. Kentästä jää liikuntakäyttöön noin puolet, kun väliaikaistilat vievät toisen puolikkaan.

Alunperin väliaikaistiloja soviteltiin koulun pihamaalle, mutta kun kaupunginvaltuusto päätti, että vanha koulurakennus peruskorjataan, päädyttiin vuokratilat lopulta sijoittamaan kentälle.

– Tämä on pitkälti turvallisuuskysymys. Piha on loppujen lopuksi aika ahdas ja lasten seassa olisi ollut ikävä ajella työmaa-ajoa rekoilla ja kuorma-autoilla, kertoo Linnan tilapalvelujen rakennuttajapäällikkö Risto Saari.

Ruokala ja liikuntasali pysyvät käytössä

Väliaikaistilat vuokrataan 27 kuukauden vuokrasopimuksella halvimman tarjouksen tehneeltä Cramo Finland oy:ltä. 1150 neliön tiloista maksetaan vuokraa kaikkiaan 635 000 euroa.

Useasta viipaleesta rakennettavat kolme kokonaisuutta sijoitetaan U-kirjaimen muotoon kentän Hätilän koulun puoleiseen päätyyn. Ensi syksyksi kentälle tuodaan todennäköisesti vielä neljäs viipalekokonaisuus.

Koska varsinaisen Tuomelan koulurakennuksen peruskorjausta vasta suunnitellaan, voivat oppilaat käyttää sen pihaa välineineen vielä toistaiseksi. Samoin siipirakennuksessa sijaitseva ruokala ja liikuntasali ovat käytettävissä ainakin ensi vuoden, kenties myös koko remontin ajan.

Ruokala- ja liikuntasalisiivessä ei ole ollut sisäilmaongelmia, sillä niillä on muusta rakennuksesta erillinen, uusittu ilmanvaihto.

Myös Tuomelan teknisen työn tiloja käytetään ainakin kesään asti. Sen jälkeen tekniselle työlle aiotaan raivata tilaa Yhteiskoulun Hätilän koulun käytössä olevasta entisestä kauppakiinteistöstä. Neljäs viipalekokonaisuus korvaisi kauppakiinteistöstä vähenevät luokkatilat.

Hämeenlinnan Yhteiskoulun Tuomelan yksikön oppilaat ovat olleet evakossa koulultaan helmikuusta lähtien sisäilmaongelmien vuoksi. (HäSa)

Päivän lehti

30.3.2020