fbpx
Kanta-Häme

Tuomelan koulu valmistuu ennen koulun alkua

Tuomelan koulun lopulliseksi valmistumispäiväksi on varmistunut elokuun 8. päivä. Syyslukukausi alkaa oppilaiden osalta 11. elokuuta.

Alun perin koulu piti luovuttaa kaupungille toukokuun lopulla, mutta se sai lisäaikaa heinäkuun 16. päivään saakka. Koulun peruskorjaus ei kuitenkaan valmistunut tähän mennessä, joten lisäaikaa myönnettiin vielä toisen kerran.

– Pidimme viime viikolla palaverin, jossa keskustelimme asiasta. Niin tilapalveluilla kuin urakoitsijoilla ja koulun käyttäjillä on yhteinen tahtotila saada työt valmiiksi uuteen määräaikaan mennessä, tilapalvelujen vs. rakennuttajapäällikkö Mika Rajala kertoo.

1950-luvulla rakennettu koulu muutetaan peruskorjauksessa Suomen ensimmäiseksi avoimeksi oppimisympäristöksi.

Rajala kuvaa koulua todella haastavaksi kohteeksi. Koulun runko on vanha, ja kantavat rakenteet ovat vaikeuttaneet kohteessa liikkumista.

– Määritellyt varoajat eivät ole riittäneet. 1950-luvulla rakennetun koulurakennuksen muuttaminen kaikilta osin nykyaikaiseksi on vaativaa.

Rajalan mukaan rakennuksessa tehdään koulujen alkamisen jälkeen vielä pieniä viimeistelytöitä kuten valaistuksen säätämistä.

Hän kuitenkin vakuuttaa, että kaikki terveyden ja turvallisuuden kannalta merkittävät työt on käyttöönottoon mennessä tehty.

– Rakennusvalvonta luonnollisesti tarkistaa kohteen ja antaa luvan sen käyttöönottoon. Ennen luovutusta rakennukselle tehdään myös vastaanottotarkastus, jossa päätetään otetaanko kohde vastaan. Häsa

Menot