Kanta-Häme

Tuomelan parakit maksavat yli 600000 euroa

Opiskelu Tuomelaan nousevassa parakkikoulussa saattaakin alkaa alkuperäisen aikataulun mukaisesti jo tammikuussa.

Mikäli vuokrattavien kouluparakkien kilpailutuksen voittanut Cramo Finland Oy pystyy toimittamaan ensimmäisen erän parakkeja jo joulu-tammikuussa, voi päivittäin Tuomelan ja Wetterhoffin väliä myös kesken koulupäivien sahanneiden 3.–4 -luokkalaisten evakkoretki päättyä jo tammikuussa.

Vanhalla kirjastolla koulua käyvät 1.–2. -luokkalaiset pääsevät parakkeihin viimeistään huhtikuussa.

– Kaikki parakit saapuvat huhtikuuhun mennessä, mutta mikäli vuokraaja pystyy toimittamaan niitä kuuden luokkahuoneen verran jo joulukuussa, voivat Wetterhoffilla käyvät muuttaa aikaisemmin, sanoo rakennuttajapäällikkö Risto Saari Linnan tilapalveluista.

Parakkien paikkaa vielä sovitellaan

Yhteensä 1150 neliömetrin ja 13–14 luokkatilaksi muotoutuvien kouluparakkien vuokra 2,5 vuoden ajaksi on 634 500 euroa. Parakkien hinta ylitti etukäteisarviot. Päälle tulevat vielä käyttökulut, arviolta 5 euroa neliömetriltä.

Cramo Finland Oy:n tarjous oli halvin kuudesta kilpailutukseen osallistuneesta. Kallein tarjous oli yli miljoona euroa.

Vuokrattavat parakit ovat lämpö- ja äänieristettyjä, ja jokaisessa on ilmastointi, juokseva vesi ja oma wc. Parakit kytketään yhteen tasoon joko Tuomelan koulun pihaan tai urheilukentälle.

– Koulun piha on hieman ahdas, mutta siihen niitä on kaavailtu, jotta urheilukenttä säilyisi lasten käytössä, Saari kertoo.

Koululaisten linja-autokuljetusten väistötiloihin arvioidaan maksavan noin 200 000 euroa kuluvan lukuvuoden aikana. (HäSa)

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic