Kanta-Häme

Tuomio huumeista, rahanpesusta, varkaudesta ja petoksesta

Kanta-Hämeen käräjäoikeus antoi torstaina kansliatuomion rikoksista, joissa oli vastaajina yhteensä viisi henkilöä.

Mika Ensio Räty tuomittiin neljän vuoden ja kahden kuukauden vankeuteen törkeästä huumausainerikoksesta ja rahanpesun yrityksestä.

Räty haki elokuussa 2015 Ylöjärveltä hiekoitusastiaan piilotetun paketin, jossa piti olla kilo amfetamiinia. Poliisi oli vaihtanut paketin sisällön. Räty oli hävittänyt paketin havaittuaan, ettei se sisältänyt amfetamiinia.

Käräjäoikeus viittaa tuomiossa KKO:n ratkaisuun, jonka mukaan huumausainerikoksessa kuljettamisen ja hankkimisen yritys rinnastetaan täytettyyn tekoon. Käräjäoikeus totesi, että paketissa alun perin ollut huumausaine oli tarkoitettu myyntiin ja levitykseen.

Tuomiossa rahanpesun yrityksestä Rädyn oli tarkoitus ottaa vastaan varastettuja arvotauluja ja välittää ne eteenpäin.

Syyttäjä vaati rangaistuksessa sovellettavaksi koventamisperustetta.

Räty on Cannonball MC:n jäsen, joka on oikeudessa todettu vakavien rikosten tekemistä varten järjestäytyneeksi ryhmäksi. Syyttäjän mukaan rikokset olivat osa ryhmän toimintaa. Näyttöä ei löytynyt, että kyseiset rikokset olisivat liittyneet ryhmään.

Kaksi miestä tuomittiin vuoden vankeuteen törkeästä varkaudesta. Toisen miehen tuomio sisältää myös petoksen ja petoksen yrityksen.

Miehet murtautuivat syksyllä 2015 asuntoon Hämeenlinnassa. He varastivat tauluja ja muuta omaisuutta lähes 27 000 euron arvosta. Asunnosta vietyä passia käytettiin petoksessa ja petoksen yrityksessä. Osa anastetusta omaisuudesta saatiin takaisin.

Tuomion sai myös nainen tauluvarkauksiin liittyvästä kätkemisrikoksesta, petoksesta ja petoksen yrityksestä. Hänet tuomittiin 80 päivän vankeuteen, joka muutettiin 60 tunnin yhdyskuntapalveluksi.

Yhden vastaajan syyte avunannosta törkeän rahanpesun yritykseen hylättiin.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen. HÄSA

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic