Kanta-Häme Hämeenlinna

Tuomiokapituli rankkasi kirkkoherran virkaan hakeneet – Seurakuntaneuvostolla silti vaalissa vapaat kädet

Hämeenlinna-Vanajan uusi kirkkoherra valitaan kesäkuussa.
Kuva: Juhani Salo
Kuva: Juhani Salo

Tampereen tuomiokapitulin mielestä Hanna-Leena Kevätsalo-Vuoriolla, Kimmo Reinikaisella ja Mikko Sulanderilla on parhaat edellytykset johtaa suurta seurakuntaa ja kehittyä kirkkoherran virassa. Tuomiokapitulin lausunnon mukaan kolmikolla on myös vahva kehittävä työote.

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan kirkkoherran virkaa haki määräaikaan mennessä 13 henkilöä.

Kirkkojärjestyksen mukaan tuomiokapitulin tulee tutkia kirkkoherran virkaa hakeneiden kelpoisuus ja antaa hakijoista lausunto, jossa heitä arvioidaan heidän osoittamansa kyvyn ja taidon perusteella sekä seurakunnan tarpeet huomioiden.

Seurakunta ei ole sidottu kapitulin lausunnon arvioihin, vaan lausunto on tarkoitettu seurakunnalle avuksi kirkkoherran valinnassa.

Tuomiokapitulin lausunto perustuu hakemusasiakirjoihin ja niihin kirjallisiin vastauksiin, jotka hakijat ovat hakemukseensa liittäneet. Sen lisäksi viran hakijat haastatellaan strukturoidussa haastattelussa tuomiokapitulin istuntojen yhteydessä.

 

Hakemusasiakirjojen ja haastattelujen perusteella tuomiokapituli päätyi siihen näkemykseen, että Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan edellyttämät erityiset tarpeet täyttyvät erinomaisesti juuri Kevätsalo-Vuorion, Reinikaisen ja Sulanderin kohdalla.

Erityiset tarpeet täyttyvät tuomiokapitulin mukaan hyvin seuraavilta: Miikka Anttila, Ali Kulhia ja Teijo Peltola ja tyydyttävästi seuraavilta: Markus Andersson, Mika Juppala, Sauli Keskinen, Jussi Ollila, Kalle Roine, Satu Suonperä ja Heikki Toivio.

 

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan kirkkoherra valitaan välillisellä vaalilla, jonka toimittaa seurakuntaneuvosto. Vaalipäivä on 11.6.

Vaalin valmistelijaksi tuomiokapituli on valinnut lääninrovasti Tapani Vanhasen. Vanhanen on samaan Hämeenlinnan seurakuntayhtymään Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan kanssa kuuluvan Hauhon seurakunnan kirkkoherra.

Kirkkoherran virkaan on 13 hakijaa.

Seuraavaksi seurakuntaneuvosto haastattelee hakijoita ja päättää soveltuvuuskokeisiin valittavat.

Jatkoon valitut ehdokkaat ovat tavattavissa tiistaina 28. toukokuuta Poltinahon seurakuntatalolla järjestettävässä vaalipaneelissa.

Nykyinen kirkkoherra Timo Kalaja jää eläkkeelle joulukuussa 2019.


Juttua korjattu klo 21.48: Seuraavaksi hakijoita haastattelee seurakuntaneuvosto, eikä tuomiokapituli, kuten jutun lopussa aiemmin virheellisesti kerrottiin.