Kanta-Häme

Tuomola kiistää salailuväitteet

Hattulan kunnanhallituksen puheenjohtaja Jouko Tuomola (kok.) ihmettelee salailuväitteitä, jotka liittyvät kunnan ja Lemminkäinen oy:n välisiin sopimuksiin.

Asiasta kiisteltiin viime viikolla Hattulan valtuustossa, kun käsiteltävänä oli kunnan takaus Hattula-Kiinteistöt oy:n tarvitsemalle lainalle. Keskustelua on käyty myös muun muassa Hämeen Sanomien yleisönosastossa.

– Se on totta, että takausasia olisi pitänyt tuoda valtuustoon aiemmin, sen arvostelun ymmärrän. Mutta se on lähinnä kauneusvirhe, ei sen pahempi.

– Kaikki päätökset löytyvät pöytäkirjoista, ja maanvaihdosta Lemminkäisen kanssa sekä Pankinpuiston kaavamuutoksesta on päättänyt kunnanvaltuusto, Tuomola sanoo.

Yksimielisiä päätöksiä

Sopimukset liittyvät kauppakeskukseen ja kerrostaloon, jotka Lemminkäinen on rakentanut Parolaan.

Kauppakeskus valmistui reilu vuosi sitten ja Pankinpuiston kerrostalo tänä syksynä. Kaavassa on varaus toisellekin kerrostalolle, mutta sen rakentamisesta ei ole päätöksiä.

Tuomolan mukaan kunta varmisti hankkeiden toteutumisen sitoutumalla ostamaan neljä asuntoa kummastakin kerrostalosta. Asiasta neuvotteli kunnanjohtaja Martti Pura, ja kunnanhallitus hyväksyi sitoumukset yksimielisesti.

– Nykyisillä tiedoilla puolustaisin samanlaista ratkaisua, Tuomola sanoo.

Asunnot ostaa kunnan vuokrataloyhtiö Hattula-Kiinteistöt, joka joutuu ottamaan tarkoitusta varten yli puolen miljoonan euron suuruisen lainan.

– Sekä kauppakeskuksen rakentaminen että kerrostalot ovat olleet hyviä hankkeita kunnan kannalta. Lemminkäinen on investoinut tänne 10 miljoonaa ja Parolan palvelut ovat parantuneet.

Paronin tontti paraatipaikalla

Sopimuksiin liittyi myös maanvaihto kunnan ja Lemminkäisen välillä. Siinä kunta luovutti Lemminkäiselle Pankinpuiston tontin ja sai itselleen K-market Paronin tontin. Lemminkäinen maksoi vanhan marketkiinteistön purkamisen.

Paronin paikalle on kaavailtu kunnan palvelukeskusta, mutta tästä hankkeesta on nyt luovuttu.

– Tontin käytöstä ei ole nyt mitään konkreettista suunnitelmaa, mutta ei sitä kannata tuhlata. Se on Parolan parhaalla paikalla, ja nyt kannattaa katsoa, mitä tarpeita tulevaisuudessa on. (HäSa)

 

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic