Kanta-Häme

Tuoreet tulokset vahvistavat: Katumajärven vesi uimakunnossa

Katumajärven vesinäytteistä saadut tuoreimmat tulokset vahvistavat, että vesi on uimakelpoista.

Keskiviikkona saatujen tulosten mukaan kaikki bakteeripitoisuudet ovat selvästi alle toimenpiderajojen. Terveystarkastaja Päivi Lindénin mukaan vettä voi käyttää normaalisti uima-, sauna- ja kylpyvetenä.

Idänpään ja Katuman uimarannoille sekä Solvikin, Katumanlavan ja Mäskälän (Kipinänimen) uimapaikoille viedään tiedote, jossa kerrotaan, että uimaan voi mennä normaalisti.

 

Jatkossa Idänpään ja Katuman uimarantojen veden laatua seurataan samaan tapaan kuin muidenkin uimarantojen. Seuraavat vesinäytteet otetaan juhannusviikolla.

Kaikkien viranomaisvalvonnassa olevien uimarantavesien tutkimustuloksia voi seurata Hämeenlinnan kaupungin verkkosivuilta www.hameenlinna.fi/uimavesi sekä uimarannoille toimitettavista testausselosteista.

Katumajärven rannassa havaittiin sunnuntaina vuoto jätevesien viettoviemärissä. Jätevettä purkautui tarkastuskaivojen kautta järveen lähellä Solvikin uimarantaa.

Hämeen ely-keskus tarkkailee valvovan viranomaisen ominaisuudessa päästöjen vaikutuksia Katumajärven tilaan. Ely-keskus tiedottaa asiasta lähipäivinä, kun järven vedenlaatua kuvaavat tulokset ovat tulleet. Vesinäytteet on otettu tiistaina.