Kanta-Häme

Turengin asemalla alkanee ravintolatoiminta pyöriä tammikuun loppuun mennessä

Kahvila-, kokous- ja juhlapalveluiden järjestäjäksi ryhtyy turenkilainen kokki Heidi Huhtala. Asemarakennukseen haetaan useampaa yrittäjää.
Turengin Asema -ravintola avattiin perusteellisen restauroinnin jälkeen vuonna 2009. Viime ajat se on ollut kiinni. Arkistokuva: Esko Tuovinen

Toiminnan Turengin vanhalla rautatieasemalla on tarkoitus pyörähtää käyntiin tammikuun loppuun mennessä.

Turengin Wanha Asema Oy on jo solminut sopimuksen uuden yrittäjän kanssa. Kahvila-, kokous- ja juhlapalveluiden järjestäjäksi ryhtyy turenkilainen 24-vuotias kokki Heidi Huhtala.

– Heidi Huhtalalla on hyvä työkokemus, hän on tehnyt catering-keikkoja viiden vuoden ajan, perustelee sunnuntaina aseman avaimet käteensä saanut Kirsti Sirén Turengin Wanha Asema Oy:stä.

Asemarakennukseen on haussa useampi yrittäjä. Sitä Sirén vielä tiedä, että montako toimijaa ja minkälaiseen toimintaan tarkalleen ottaen.

– Tapahtumia ja viikonloppujen teemailtoja olisi hakusessa. Haluamme uutta ja nuorta väkeä. Ainakin yksi hyvä ehdokas on mielessä, mutta emme ole vielä keskustelleet tarkemmin asiasta.

Sirén on kaavaillut, että aseman vieressä oleva punainen saunarakennus voisi olla hyvä lisä personal trainerille tai elämystuottajalle.

Ensi viikolla Ravintola Turengin Aseman Facebook-sivuilla julkaistaan kysely, jossa ihmisiä pyydetään kertomaan, minkälaisia palveluita ja tapahtumia he toivovat. Sen pohjalta toiminnan hiominen alkaa.

Sirénit tutkivat sunnuntaina, millaista kunnostusta ja pintaremonttia asema tarvitsee.

– Yritämme saada suunnitelmat kasaan vielä tänä vuonna. Asema on siinä kunnossa, mihin se edelliseltä yrittäjältä jäi, eikä sieltä pitäisi löytyä mitään ikäviä yllätyksiä.

Kaksikerroksinen puurakenteinen asema meni kaupaksi irtaimistoineen 220 000 eurolla. Sen ostivat Sirén Yhtiöt ja Pekka Romon yhtiö. HäSa

Päivän lehti

28.2.2020