Kanta-Häme

Turengin hiekkakenttä vahvoilla tekonurmeksi

Turengin koulun hiekkakenttä on vahvoilla, kun Janakkalassa puntaroidaan uuden tekonurmikentän sijoituspaikkaa.

Janakkalan tekninen lautakunta käsitteli asiaa tiistaina ja päätyi elämänlaatulautakunnan tapaan ehdottamaan kentän sijoittamista Turengin koulun läheisyyteen. Seuraavaksi asia menee kunnanhallituksen käsittelyyn.

Kentän sijoittamista hiekkakentän paikalle puoltaa muun muassa se, että sinne kentän pystyy toteuttamaan nopeimmin eikä se vaikeuta muiden alueiden kaavoitusta. Lisäksi koulun kenttä on keskeisellä paikalla Turengissa, ja tekonurmen käyttäjät voisivat hyödyntää liikuntahallin ja koulun yhteydessä olevia tiloja ja rakenteita.

Janakkalassa on mietitty kahta muutakin aluetta tekonurmikentän sijoituspaikaksi, eli Hakamäkeä ja Moision uutta asuinaluetta. Kentän rakentaminen olisi molemmissa vaihtoehdoissa mahdollista huomattavasti myöhemmin kuin koulun kentälle.

Tekonurmikenttää varten on tämän vuoden budjetissa suunnittelurahaa 20 000 euroa ja taloussuunnitelmassa ensi vuodelle kentän rakentamiseen 250 000 euroa. Hanke toteutetaan kuitenkin vain, jos kunta saa rakentamiseen valtion tukea. (HäSa)

Päivän lehti

27.11.2020

Fingerpori

comic